Maxime Oosten pojede DTM Trophy v roce 2023

Maxime Oosten pojede DTM Trophy v roce 2023

 
  

Maxime Oosten v příštím roce pojede v DTM Trophy poté, co se stal šampionem BMW M2 Cup roku 2022.


V dramatickém a velkolepém finále sezóny na Hockenheimringu byl Nizozemec Maxime Oosten korunován šampionem v BMW M2 Cupu. Oosten, který již nasbíral zkušenosti s GT3 ve 24hodinovce Spa, porazil trojnásobného mistra Německa v rally Fabianem Kreima.

Maxime Oosten získal titul v BMW M2 Cup působivým způsobem. Nejenže si připsal tři vítězství ve finále Hockenheimu, ale také skvěle předčil titulového rivala Fabiana Kreima. 

„Vůbec jsem to nečekal. Koneckonců jsem byl stále šest bodů za Fabianem, který přišel do víkendu,“ řekl Oosten v rozhovoru po závodě. 

„Nicméně každý ze tří závodů mě trochu přiblížil k zisku titulu. Pátek byl důležitý, protože jsem dokázal snížit rozdíl na jediný bod. V sobotu jsem na začátku těžil z Fabianova odstoupení. S náskokem, který mi dal, jsem to v neděli celé zabalil. Tisíckrát děkuji všem, kteří mě letos podpořili,” dodal.

Za odměnu bude Oosten povýšen do DTM Trophy pro rok 2023. Osmnáctiletý mladík bude závodit s vozem BMW M4 GT4 pro tým Project 1.

Colin Caresani a Louis Henkefend v roce 2022 působivě prokázali, že tento typ financování funguje. Loňští dva jezdci v BMW M2 Cup slavili s týmem z Lohne četné úspěchy a dokonce vyhráli týmovou klasifikaci. Caresani se navíc stal letošním vicemistrem v DTM Trophy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »