Gabriela Jílková se vrací na závodní trať

Gabriela Jílková se vrací na závodní trať

 
  

Česká závodnice je zpátky. Gabrielu Jílkovou čeká start s produkčním Porsche Cayman kategorie V5.


Jílková byla nečekaně propuštěna z německého týmu, se kterým startovala a získala několik pódií v ADAC GT4 Germany a GT4 European Series.

Pro Češku nebylo jednoduché si najít nové místo takhle v průběhu sezony, ale podařilo se. A nebude se jednat jen tak o nějaký tým.

Premiéru si totiž odbyde u německého týmu PROsport Racing, který kromě dvou výše zmíněných kategoriích startuje také v domácím Nürburgring Endurance Series (NLS).

Pro Jílkovou se bude v rámci NLS nebude jednat o premiéru, protože na legendárním Nordschleife už několikrát jela v rámci testování nebo koučování jiných jezdců.

,,Mám obrovskou radost, že mohu oznámit start v NLS s týmem PROsport Racing. Je to pro mě velká čest reprezentovat tak úspěšný tým, který pravidelně bojuje o vítězství v závodech.

Pochopitelně už se nemohu dočkat mé premiéry za volantem Porsche Cayman V5, jelikož se pro mě jedná o kompletně nový vůz, jenž jsem ještě neřídila. Věřím ale, že i tak budu schopna zajíždět v Zeleném pekle dobré časy,” komentuje plány exkluzivně pro náš web Jílková.

Jejími kolegy bude hned dvojice jezdců. Za zmínku stojí zejména Hugo Sasse, který se letos může stát v německém šampionátu GT4 mistrem. Trio vozu s číslem 437 uzavírá Niek Hommerson.

Závod proběhne v sobotu 8. října na německém Nürburgringu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »