Moto

Marc Márquez zpět na svém motocyklu!

V úterý a ve středu proběhlo na italském okruhu v Misanu oficiální testování týmů MotoGP. Na trať se po několikaměsíční pauze vrátil Marc Márquez, který opět usedl do sedla své Hondy.


Marc Márquez se po 100 dnech mohl opět posadit na svůj motocykl Honda RC213V. Úterní testovací den začal v klidnějším tempu. Celkově odjel 39 kol, a i když útok na čas nebyl jeho hlavním cílem, tak zajel 1:32,395 a byl o vteřinu za nejlepším Francescem Bagnaiou.

Márquez byl po prvním dnu spokojený a byl rád, že jeho ruka opětovnou zátěž zvládla.

„Je to stejné, jako, když se dostavíte na první test po zimě, potřebujete čas, abyste si zvykli,“ okomentoval svůj návrat španělský závodník.

„Být zpátky je skvělé, mohu znovu řídit svůj motocykl a být se svým týmem.“

Márquez se nevydal na trať jen tak, aby získal zpět správný pocit na motocyklu, ale také se zapojil do testování nějakých novinek.

„Postupně jsem se cítil pohodlněji a získával rychlost, ale stále musím hodně pracovat na tom, abych získal více síly na delší jízdy. Byl jsem schopný testovat nějaké součástky pro Hondu, cítil jsem se dobře. Honda pracuje opravdu hodně, to je vidět,“ řekl.

„Naším cílem dnes nebyly časy, měli jsme v plánu odjet 40 kol a vidět, jak jsme na tom. Rozhodli jsme se den ukončit dřív a pojedu zítra.“

Ve středu testování pokračovalo a Márquez se do něj opět zapojil. Jezdec týmu Repsol Honda byl spokojený s tím, jak si znovu zvyká na jízdu na motocyklu MotoGP, i s tím, že jeho ruka oba dny zvládla bez větších komplikací.

„Byl to pro mě úspěšný test,“ shrnul. „Dnes jsem se začal cítit na motocyklu lépe a dostal jsem se do svého tempa, díky tomu jsem mohl zkoušet různé komponenty Hondy. To bylo dobré.“

Márquez zajel během druhého dne čas 1:31,642. V kombinovaném pořadí obou dní mu patřilo 13. místo a byl nejlepším jezdcem Hondy. Na vítěze testů Fabia Quartarara, který závodí na Yamaze, ztratil 0,588 vteřiny.

„Nejdůležitější věcí bylo, jak se moje ruka dokázala mezi oběma dny zotavit. Ano, měl jsem na konci druhého dne nějaké problémy, ale tohle lékaři očekávali. Uvidíme, jak bude moje léčba pokračovat dál, podle toho se rozhodne o následujících krocích,“ uzavřel.

Pokud vše půjde dobře a v léčbě Márquezovy ruky nenastanou žádné komplikace, tak je velice pravděpodobné, že se fanoušci dočkají tohoto závodníka zpět na trati ještě letos a může to být už poměrně brzy.

administrator

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

15 hodinami ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

15 hodinami ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

1 týdnem ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

1 týdnem ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

1 týdnem ago