Moto

Blíží se návrat Marca Márqueze na trať?

Zdravotní stav Marca Márqueze se zlepšuje, Španěl už se krok po kroku začíná zapojovat do tréninku, a tento víkend se objeví jako host ve Velké ceně Rakouska. V souvislosti s tím se začalo spekulovat i o jeho návratu na trať.


Marc Márquez pokračuje v rehabilitaci po další, už čtvrté, operaci pravé paže. Jeho zdravotní stav se zlepšuje, jezdec týmu Repsol Honda už začal s posilováním a cvičením v tělocvičně. Zatím to vypadá, že zraněná ruka se dobře hojí a Márquez pracuje na tom, aby v ruce získal zpět sílu.

Jeho aktuální rehabilitační režim zahrnuje nejen posilování, ale také běh či plavání. Každým týdnem se zlepšuje nejen stav jeho ruky, ale také celkově jeho tělesná kondice.

„Postupně se cítím lépe, kost se dobře hojí, což je ta nejlepší možná zpráva,“ uvedl Marc Márquez v oficiálním prohlášení. „Stále rehabilituji, hodně se věnuji kardio cvičení, abych byl dobře připravený.“

„Na konci srpna mě čeká další zdravotní prohlídka, od které se budou odvíjet další kroky a další část rehabilitace a snad už budu moct začít cvičit naplno a posilovat svaly.“

Marc Márquez je s vývojem situace spokojený, ale stále je spíše opatrný, co se týče nějakých předpovědí, kdy by se mohl vrátit na závodní trať.

„Mým hlavním cílem a cílem, o kterém jsem se bavil i s lékaři, je pokusit se letos závodit. Možná by to mohlo být v posledních dvou závodech sezony, možná jenom na závěr ve Valencii,“ řekl.

„Nejde mi o výsledek, jen se potřebuji postupně dostat zpátky do tempa a získat nějakou zpětnou vazbu, a rád bych se zúčastnil posezonního testu ve Valencii a vyzkoušel si nový motocykl.“

Marc Márquez se sice od Velké ceny Itálie neúčastní závodů mistrovství světa, stále se ale snaží zůstat v dění a komunikuje s členy svého týmu.

„Honda prožívá kritické období, jsem hodně v kontaktu se svým týmem a snažím se pochopit letošní motocykl a celou situaci,“ uvedl španělský závodník.

„To je také důvod, proč pojedu na Velkou cenu Rakouska. Chci se potkat s lidmi z HRC a chci s nimi mluvit a diskutovat o budoucnosti. Všichni pracujeme společně, vyhráváme společně, prohráváme společně, a společně se také vrátíme,“ řekl.

„Také jsem často v kontaktu se Stefanem Bradlem, společně se Santi Hernándezem pracujeme a testujeme různé věci. Už v Mugellu jsem jim řekl, že budu doma, ale rád bych zůstal zapojený do dění. Po minulé operaci jsem se od dění hodně odpojil, ale nyní chci být do všeho zapojený, abych, až se vrátím, měl lepší nový začátek.“

Vypadá to tedy, že návrat Marca Márqueze na závodní trať a do šampionátu MotoGP, se nezadržitelně blíží a že by se ho fanoušci mohli na dráze dočkat ještě letos.

Marc Márquez sice naposledy absolvoval Velkou cenu Itálie, od té doby nezávodí, takže vynechal už čtyři Velké ceny, přesto stále zůstává nejlepším jezdcem Hondy v pořadí šampionátu. Se ziskem 60 bodů mu aktuálně patří 14. místo.

administrator

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago