Drago Racing Team ZVO odváží z Imoly důležité body

Drago Racing Team ZVO odváží z Imoly důležité body

 
  

Nová sezona GT4 European Series se neobešla bez startu posádky Drago Racing Team ZVO s Gabrielou Jílkovou a Robertem Haubem. Pro stáj se jednalo o premiéru v tak nabitém šampionátu, nutno ale říct, že si vedla dobře.


Imola byla prvním podnikem letošní sezony, přičemž se kvalifikace pro oba závody jela v sobotu. Do té první se kvalifikovala Jílková až na třicátém místě, ale závod šel dobře. Díky skvěle zvládnuté strategii a zastávce v boxech se postupně duo dostalo až na třinácté místo v cíli, respektive sedmé ve třídě PRO-AM.

„Start se mi velmi povedl a držela jsem se se skupinou bojující o top 20. Závod byl ale hlavně o vyčkávání, protože zde na Imole se velmi těžce předjíždí. Zásluhou povedené výměny jezdců a skoro dokonalého času jsme se nakonec posunuli do nejlepší patnáctky. Při účasti téměř padesáti vozů to považujeme s týmem Drago Racing Team ZVO za obrovský úspěch,” říká exkluzivně pro náš web Jílková.

Do druhého závodu startoval jako první Robert Haub, jenž se dostal v kvalifikaci na osmnácté místo. Start proběhl dobře, ale opět byl závod ovlivněn Full Course Yellow/Safety Carem. Posádka znovu čekala především na chyby soupeřů, což se vyplatilo.

Výsledkem z druhého závodu je dvanáctá příčka, zároveň slušné šesté místo ve třídě. Z minima maximum, tak by se dal charakterizovat velký debut pro německý tým, jenž bude tento týden čekat další premiéra v podobě pro ně domácího GTC Race na Oscherslebenu.

„Start závodu šel podle plánu a získal jsem pozice k dobru, ale poté bylo zase vše ovlivněno Safety Carem. Na Imole je to především o vyčkávání na chyby soupeřů, což jsme udělali, a vyplatilo se. Bojovali jsme o pódium v naší kategorii, což bychom určitě před příjezdem do Itálie neočekávali. Náš tým Drago Racing Team ZVO odvedl skvělou práci, a myslím si, že to bude letos skvělá sezona,” hodnotí Haub uplynulý víkend.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »