V GT World Challenge bude závodit za Bentley pilot s poraněním míchy

V GT World Challenge bude závodit za Bentley pilot s poraněním míchy

 
  

Paraplegický závodník (resp. člověk s poškozenou míchou) Nigel Bailly bude řídit Bentley pro francouzský tým CMR v letošní sezóně GT World Challenge Europe.


Dvaatřicetiletý Belgičan vstoupí do pětikolového šampionátu se speciálně upraveným Continentalem GT3, včetně startu ve čtyřiadvacetihodinovém závodě ve Spa. Jeho týmoví kolegové ještě nejsou potvrzeni, ačkoli prohlášení CMR naznačovalo, že oba budou jezdci pocházet z GT3.

Bailly byl zraněn při motokrosové nehodě ve věku 14 let, ale téměř okamžitě se vrátil k závodění a přešel na motokáry pomocí ručního ovládání plynu. Od doby, kdy promoval na auta, se zúčastnil řady soutěží, včetně 24 hodin Le Mans.

„Nigel je skutečný nadšenec, který miluje automobilové závody a dělá vše pro to, aby žil svůj sen. Projekt Nigela do Bentley mě samozřejmě okamžitě oslovil a jsem rád, že se uskuteční v roce 2022!,” říká šéf CMR Charly Bourachot.

„Od prvního kontaktu s Charlym jsem se okamžitě cítil jistý. Najít tým schopný pustit se do takové výzvy není tak samozřejmé a děkuji CMR a jejímu technickému týmu za jejich přivítání. Navíc by tento skvělý projekt bez podpory od mých partnerů to nebude možné,” říká závodník.

Oznámení také zajišťuje, že značka Bentley zůstane na startovním roštu v roce 2022.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »