Tým ISR Italia vstupuje do GT World Challenge

Tým ISR Italia vstupuje do GT World Challenge

 
  

ISR Team Italia se v roce 2022 zapojí do šampionátu Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS s dvojicí celosezónních přihlášek vozů Audi.


Tým pod vedením Ferdinanda Geriho a Igora Salaquardy nasadí dva vozy pro celý šampionát 10 závodů, přičemž sestavy jezdců budou teprve potvrzeny. Rozšiřuje stávající spolupráci mezi bývalým šéfem týmu Audi Sport Italia Gerim a ISR Racing Salaquarda, která loni vyústila ve dvojici italských titulů GT.

GT World Challenge není žádnou neznámou, tým v letech 2014 až 2017 intenzivně soutěžil s vozy Audi. Salaquarda bude z těchto zkušeností čerpat jako technický ředitel ISR Team Italia, zatímco Geri bude působit jako šéf týmu.

„Oznámení o tak veliké výzvě přináší obrovské zadostiučinění a zodpovědnost,“ řekl Geri.

„Reprezentovat Audi Sport ve Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS je velkou ctí a uděláme maximum, abychom dosáhli výsledků.

Úroveň šampionátu je extrémně vysoká, ale budeme mít obrovskou podporu od technického vedení Igora Salaquardy, které bude garantovat neustálý vývoj po celý rok. Pokusíme se vytěžit maximum ze svých kompetencí a odhodlání a přetavit je v dobré výsledky na trati.”

Salaquarda je mezitím obzvláště nadšený z návratu do TotalEnergies 24 Hours of Spa.

„Být zpět na nejdůležitějších okruzích Evropy je pro mě obrovskou satisfakcí a jsem rád, že toto nové dobrodružství mohu sdílet s Ferdinandem Gerim, se kterým máme velký vzájemný respekt,“ řekl zkušený český inženýr.

„ISR Team Italia byl navržen tak, aby zanechal svou stopu: budeme soutěžit v některých z nejprestižnějších závodů na světě, jako je 1000 km Paula Ricarda a TotalEnergies 24 Hours of Spa, soutěž, o které každý jezdec GT sní.”

Sezóna 2022 GT World Challenge začíná oficiálními testovacími dny na Circuit Paul Ricard ve dnech 7.–8. března, zatímco soutěžní akce začíná v Imole 1.–3. dubna.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »