ADAC GT

Speed Monkeys pojedou v DTM Trophy i ADAC GT4 Germany

Pro tým Speed ​​​​Monkeys začíná v roce 2022 nová kapitola: V nadcházející sezóně bude tým startovat v různých závodních sériích s Aston Martin Vantage GT4. DTM Trophy a ADAC GT4 Germany jsou pevně naplánované. Jedná se i o německém NLS.


Speed ​​​​Monkeys má za sebou partnerství s Porsche za posledních několik let. Nyní se ale tým těší na nový úkol. Na testovacím dni Aston Martin Racing ve španělské Valencii v polovině ledna se tým a jezdci mohli seznámit s Astonem Martin Vantage GT4.

Předsezónní příprava je na programu příštích týdnů. Aston Martin Racing podporuje Speed ​​​​Monkeys testovacím vozidlem, dokud nebude možné předat nový kus Vantage GT4. Navíc stále probíhají diskuse s potenciálními piloty pro všechny série.

Aston Martin Vantage GT4 pro DTM Trophy už zná svého majitele. Nick Hancke je jedním z nováčků a minulou sezónu skončil celkově na třetím místě v BMW M2 CS Racing Cup. Speed ​​​​Monkeys a Hancke se pro sezónu zaměřují na umístění na stupních vítězů.

„V DTM Trophy mohou především mladí talenty předvést svůj výkon nefiltrovaný, protože v této juniorské sérii stejně jako ve slavné DTM řídí jeden jezdec a ne dva jezdci. Tohoto formátu si velmi vážím,“ říká Christian Bracke, šéf týmu Speed ​​​​Monkeys pro GT Place.

„Prostředí DTM je navíc jedinečné. DTM je velmi známá značka, takže každý pekař ji okamžitě pozná, když mluvíte o DTM. Po třech letech s Porsche přechází tým k Astonu Martin. Tým a Nick Hancke byli v polovině ledna na testech Aston Martin Racing ve španělské Valencii.”

Dvě vozidla jsou plánována také pro ADAC GT4 Germany. Jacob Riegel a Dennis Richter jsou dvojice jezdců, kteří usednou do prvního vozu. Duo startovalo již v roce 2021 společně se Speed ​​​​Monkeys v Porsche Sports Cup.

Jiří Košta

Recent Posts

Alpine si je jistý, že už nebude jezdit na chvostu

Nicolas Lapierre je přesvědčen, že nadcházející závody WEC budou pro Alpine „jiným příběhem“ po nevydařených…

1 dnem ago

Vermeulen se potkal na trati s Rastem: Havaroval a ukázal prostředníček

Vermeulen se potkal na trati s Rastem: Havaroval a ukázal prostředníček

3 dny ago

Piana a Schrey slaví double

Gabriele Piana a Michael Schrey odjíždí z německého Oscherslebenu s maximálním ziskem bodu. Závod byl…

4 dny ago

Luca Engstler je vítězem závodu DTM!

Druhý závod DTM má nového vítěze! Luca Engstler díky skvělé strategii slaví historicky první triumf.

4 dny ago

Piana a Schrey slaví vítězství na Oscherslebenu

Legendární duo v paddocku ADAC GT4 Germany se po roce opět sešlo a slavilo vítězství.…

5 dny ago

Jack Aitken vítězí na Oscherslebenu

Ferrari Jacka Aitkena slaví vítězství v prvním závodě DTM letošní sezóny! Přestože skvělá strategie dostala…

5 dny ago