Dörr Motorsport nasadí tři vozy Aston Martin Vantage GT4

Dörr Motorsport nasadí tři vozy Aston Martin Vantage GT4

 
  

Pět ze šesti jezdců je již určeno. Šampion francouzského šampionátu GT4 přechází do ADAC GT4 Germany.


Dörr Motorsport rozšiřuje své zapojení do ADAC GT4 Germany. Závodní tým z Frankfurtu spoléhá na motor V8 z Velké Británie a poprvé nabízí tři Astony Martin Vantage GT4. Všechny tři závodní vozy jsou lakovány v tradiční „British Racing Green“ a na startovním roštu tak přitahují pozornost. Pět ze šesti jezdců již bylo potvrzeno pro Dörr Motorsport v ADAC GT4 Germany.

Dörr Motorsport byl tým od samého začátku v ADAC GT4 Germany a je zapojen od úvodní sezóny 2019.

„Všechny komponenty do sebe dokonale zapadají: Aston Martin Vantage GT4 je skutečný závodní vůz, celý tým je dokonale sehraný a naši závodní jezdci si s sebou přinášejí spoustu zkušeností a úspěchů,“ vysvětluje týmový manažer Robin Dörr.

Phil Dörr, který v roce 2021 skončil třetí v hodnocení jezdců bude opět závodit u týmu. Je jedním z mála pilotů, kteří dosud absolvovali všechny závody ADAC GT4 Germany.

„Je šílené, že soutěžím počtvrté v řadě. Pořád je to zábava, protože je to pokaždé lepší. Doufám, že na Hockenheimu bude tolik účastníků jako loni. Skutečnost, že poptávka po Aston Martin celkově vzrostla, ukazuje, že jsme odvedli dobrou práci,“ těší se na rok 2022 Phil Dörr.

Ve druhém Aston Martinu nechybí ani známá tvář. Ben Dörr, Philův mladší bratr, již závodil v ADAC GT4 Germany v roce 2021 a na Hockenheimringu dokázal skončit na druhém místě na stupních vítězů.

V roce 2022 odstartuje tým také s Romainem Lerouxem. Leroux se stal šampionem ve francouzském šampionátu GT4 v roce 2021.

„ADAC GT4 Germany je skvělým dalším krokem v mé kariéře s velmi konkurenceschopným šampionátem. Myslím si, že jsem dobře zapadl do týmu, protože své zkušenosti s vozem Aston Martin mohu přinést do nastavení. Mým hlavním cílem je jednoznačně zisk titulu. Myslím, že Ben a já budeme skvělí partneři. Máme stejný cíl a vycházíme spolu velmi dobře.”

O třetí vozidlo se dělí Nico Hantke, který byl také na pódiu v ADAC GT4 Germany v roce 2021, se Simonem Connorem Primmem. Mladík postoupil z ADAC Kart Masters a německého šampionátu Shifterkart.

„Do sezony jdu s pozitivními myšlenkami. GT sport je pro mě úplná novinka. Absolvoval jsem několik testů, které dopadly dobře, ale opravdu jsem připraven na tuto výzvu,“ říká Primm.

Po třetím místě v hodnocení jezdců a týmů chce Dörr Motorsport nyní získat tituly v ADAC GT4 Germany.

„Jdeme pro vítězství ve všech kategoriích, bez ohledu na to, zda jde o tým, jezdce nebo juniorskou klasifikaci. Nikdy jsme neměli tak dobrou pozici jako v nadcházející sezóně,“ říká manažer týmu Robin Dörr.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »