Moto

Uvidí fanoušci jméno Bayliss opět na světové scéně?

O tom, že Oli Bayliss, syn trojnásobného mistra světa superbike Troye, by se v blízké budoucnosti mohl objevit na světové scéně, se už nějaký čas spekuluje. Továrna Ducati má o něj vážný zájem a ráda by ho v mistrovství světa viděla už příští rok.


Před několika týdny bylo oznámeno, že továrna Ducati příští rok vstoupí do kategorie mistrovství světa supersport. Se dvěma motocykly této boloňské továrny bude závodit tým Aruba.it, který už působí v kategorii superbike.

Oznámeno bylo také jméno jednoho z jezdců, tím se stal Nicolò Bulega, který tedy přestoupí z Moto2 mistrovství světa silničních motocyklů do superbikového paddocku. O jméně druhého jezdce se zatím pouze spekuluje, avšak Ducati otevřeně přiznává, že jedním z kandidátů je Oli Bayliss.

Oli Bayliss už se v mistrovství světa supersport objevil, když v roce 2020 jel závodní víkend na Phillip Islandu na divokou kartu. Od té doby se věnuje závodění v australském šampionátu superbike a už se mu podařilo na motocyklu Ducati vyhrát závod.

Pro Ducati by to bylo symbolické, protože přesně před 20 lety (tedy v roce 2001) vyhrál Troy Bayliss na Ducati svůj první titul mistra světa superbike.

Jak upozornil oficiální web WSBK, v rozhovoru pro francouzský motocyklový pořad After Sunday řekl sportovní ředitel Ducati, pan Paolo Ciabatti, že Oli Bayliss je jezdcem, kterého sleduje a o kterého má Ducati zájem.

Nejprve se vyjádřil k angažování Nicola Bulegy.

„Vidíme, že někteří jezdci, kteří přicházejí z Moto2, například Locatelli nebo Odendaal, předvádí dobré výsledky a vyhrávají závody v kategorii supersport. Nicolò potřebuje změnu a tato možnost od Ducati mu dá další motivaci.“

Následně svá slova stočil směrem k Baylissovi.

„V této chvíli ještě není nic oficiálního, ale snažíme se do šampionátu dostat syna Troye Baylisse. Mluvíme o tom s Troyem. Oli Bayliss oslavil 18. narozeniny a vyhrál závod na motocyklu V4 R v Austrálii. Dostat ho do světového šampionátu 20 let poté, co jeho otec vyhrál u nás svůj první titul, by byl hezký příběh a bylo by to také zajímavé pro fanoušky Ducati.“

administrator

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago