Mercedes si v DTM předčasně zajistil titul mezi značkami

Mercedes si v DTM předčasně zajistil titul mezi značkami

 
  

Napínavá bitva o titul mezi jezdci DTM je stále v plném proudu a bude rozhodnuto až během finále velké sezony na Norisringu v Norimberku. Jedna výhra titulu se mezitím již mohla slavit: v nedělním závodě na Hockenheimu byl Mercedes-AMG korunován jako šampion mezi značkami DTM.


Získání titulu DTM je pro výrobce také velmi cenné. S německými prémiovými značkami Audi, BMW a Mercedes-AMG a také poprvé v DTM, výrobci sportovních vozů Ferrari, Lamborghini, McLaren a Porsche, bylo v roce 2021 DTM na startu až sedm automobilových značek. To se ještě v historii nestalo.

Od začátku sezony je Mercedes-AMG zastoupen pěti týmy v DTM: HRT, WINWARD, GruppeM, GetSpeed a Mücke Motorsport provozují závodní vůz GT od Affalterbach ein.

Pro pořadí výrobců se berou v úvahu body tří nejlépe umístěných jezdců jednoho výrobce v kvalifikaci a v závodech. Mercedes-AMG dosáhl dosud největšího bodového zisku v této sezoně v nedělním závodě na Hockenheimu, kde byl Lucas Auer jako vítěz, Maximilian Götz na třetím místě a Philip Ellis na čtvrtém místě. Mezi sebou získali celkem 52 bodů. K tomu ještě čtyři další body z kvalifikace od Auera s druhým místem na roštu a Arjuna Mainiho s třetím nejrychlejším časem.

„Jsem opravdu potěšen, že se nám podařilo dosáhnout důležitého sezonního cíle pro Mercedes-AMG již před závěrečnými závody na Norisringu. Proto vyjadřuji poděkování našim týmům a jezdcům, kteří všichni přispěli k tomuto úspěchu. Úspěch je ještě krásnější, protože jsme ho mohli přivézt domů na domácí dráhu vítězstvím a všemi týmy AMG zapojenými do první desítky,” řekl zástupce Mercedes-AMG Stefan Wendl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »