Moto

Bude překonán rekord v počtu vítězů v jedné sezoně už letos?

V letošní sezoně už fanoušci viděli 7 různých vítězů závodů MotoGP. Nabízí se tedy otázka, zda je možné, aby letos padl rekord 9 různých vítězů v jedné sezoně, který drží roky 2016 a 2020. Pokud ano, tak kdo by ještě letos mohl vyhrát?


V sezoně 2021 už v královské kubatuře vyhrálo 7 různých jezdců. Ze své výhry už se letos radovali Maverick Viñales, Fabio Quartararo, Jack Miller, Miguel Oliveira, Marc Márquez, Jorge Martín a Brad Binder. Zároveň zatím pouze Quartararo a Miller vyhráli více než jeden závod. Francouzský jezdec už letos slavil čtyřikrát, Australan získal dvě vítězství.

Sice kvůli koronavirové situaci a s tím spojeným pravidlům pro cestování není jisté, jestli se odjedou všechny zbývající naplánované Velké ceny, ale i kdyby se jely jen evropské závody, tak je to stále ještě dost příležitostí pro to, aby rekord 9 vítězů v jedné sezoně padl.

Tento rekord zatím padl v letech 2016 a 2020. K magickému milníku 10 vítězů v jedné sezoně se ale stále ne a ne dostat. Tak, že by letos?

Aby byl tento milník překonán, tak by ještě letos museli vyhrát další tři různí jezdci. Rozhodně to možné je a je to také v silách těchto jezdců. Navíc, jak ukázala Velká cena Rakouska, nikdy nevíte, co neočekávaného se během závodu stane.

Na své první vítězství v MotoGP stále čeká Francesco Bagnaia. Tento italský jezdec už byl několikrát blízko, ale nakonec se situace v závodě nevyvíjela v jeho prospěch.

Vyhrát by si také přál obhájce titulu Joan Mir. Zisk několika výher ve druhé polovině sezony by ho navíc mohl přiblížit k zisku druhého titulu.

Z dalších jezdců by k výhře mohl mít blízko také Johann Zarco. Francouz už je v MotoGP řadu let, ale na nejvyšší stupínek na podiu ještě nevystoupal. Na výraznější úspěch v této sezoně čeká Alex Rins, který ještě ani letos nebyl na podiu, takže případná výhra by pro něj byla velkým úspěchem.

Fanoušci Hondy by asi rádi viděli vyhrát Pola Espargara nebo Takaakiho Nakagamiho, ale tito jezdci se ještě ani nedokázali probojovat na podium, v případě Nakagamiho dokonce zatím nikdy během jeho MotoGP kariéry.

Fanoušci Yamahy by zase rádi viděli vyhrát Valentina Rossiho a Franca Morbidelliho, ale je otázkou, zda je to v současné situaci pravděpodobné.

V letošní sezoně se odjelo 11 Velkých cen, oficiálně podle aktuálního kalendáře jich do konce sezony zbývá 7, tudíž příležitostí na zisk vítězství pro jezdce, kteří letos ještě nevyhráli, bude poměrně dost. Na to, jaká bude realita, si ale samozřejmě musíme počkat.

administrator

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago