Vivien Schöllhorn hodnotí první kola v Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup

Vivien Schöllhorn hodnotí první kola v Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup

 
  

Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup začal dvěma volnými tréninky a závodem na Motorsport Arena Oschersleben. Také letos je na palubě opět rychlá slečna. Vivien Schöllhorn pochází z Renaultu Clio Cup ve střední Evropě, ve kterém vydrží Rok však napadl pouze dva závodní víkendy. Nyní je Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup její nový sportovní domov a cítí se velmi dobře.


„Myslím, že je skvělé, že se v Audi R8 Cup cítíme jako velký tým. Je tu společné místo, kde se všichni setkávají. Tohle vytváří pocit společenství, který se mi opravdu líbí. Kromě toho máme částečný náhled do údajů ostatních jezdců, což je velmi užitečné pro mé osobní zlepšování,” říká Vivien.

Osmnáctiletá závodnice z Bad Wurzachu poblíž Ravensburgu má možnost pečlivě analyzovat data po prvních jízdách v tomto šampionátu.

„Moje brzdná místa jsou v pořádku, dokážu řídit vůz. Jen se musím naučit jemněji sešlápnout plynový pedál a pracovat citlivěji s vozem. Ale zaznamenala jsem mnohá zlepšení. Například když jsem viděla data, tak jsem v poslední zatáčce jela mnohem lépe, než se zdálo.

Celkově jsem se mezi tréninky zlepšila o 1,5 vteřiny, a také jsem posunula i svoje osobní maximum. Vzhledem k mým omezeným zkušenostem v motorsportu jsem s tím zatím spokojená, ale je mi jasné, že je ještě velký prostor pro zlepšení,” dodává závodnice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »