Adrienn Vogel jako jediná žena dokončila Rally di Roma

Adrienn Vogel jako jediná žena dokončila Rally di Roma

 
  

Závodnice Adrienn Vogel navazuje na svůj dobrý výsledek z Rally Bohemia. Ve FIA ERC opět startovala s českým týmem Orsák Rallysport.


Maďarka měla do letošní sezony FIA ERC povedený úvod, stejně tak i během Rally di Roma, kde jako jediná se svojí navigátorkou Ivett Notheisz dokončila v top 5. Aby toho nebylo málo, tak dvojice Vogel-Notheisz byla zároveň první dámskou posádkou z Maďarska, která se kdy zúčastnila Rally di Roma.

Dámská posádka se umístila na pátém místě z devatenácti startujících v kategorii ERC3 s vozem Ford Fiesta R4. Pocity jsou tak dobré, závodnice má z výsledku obrovskou radost.

„Byl to fantastický víkend. Jsme až na měsíci! Jsme tak šťastné, že jsme vyhráli v dívčí kategorii, ale také, že jsme dokončily na pátém místě v ERC3 kategorii.

Přijely jsme sem, abychom získaly nějaké zkušenosti, nicméně vím, že je stále hodně věcí, které se musím naučit, obzvlášť v tak nabitém poli. Má navigátorka Ivett byla skvělá, hodně mi pomohla a jsem jí za to hodně vděčná. Také musím poděkovat Orsák Rallysport, jelikož během víkendu odvedli vynikající práci. Dali nám skvělý vůz, který měl skvělé nastavení.

Můj tým, Roger Racing mi dodal obrovskou podporu tady v Římě, takže bych jim také chtěla poděkovat,” řekla v cíli Vogel, která měla bezproblémový víkend.

I když v Itálii byl jako první zaznamenán případ nákazy koronavirem v Evropě, obě dámy jsou rády, že je už po všem, jelikož tamní prostředí zkrátka milují.

„Sledovaly jsme zprávy ohledně COVID-19 a je nám opravdu líto, co se stalo Itálii. Jsme proto rády, že jsme se mohly zúčastnit tohoto eventu v tak krásné zemi. Chtěly bychom tak poděkovat organizátorům a záchranářům, kteří se starali o naše životy a hlídali naší tělní teplotu.

Odjíždíme domů s nezapomenutelnými zážitky, které, doufejme, byly stejně tak silné i pro místní obyvatele,” dodává závodnice, jejíž další vývoj budeme s radostí sledovat.

Celkovým vítězem kategorie ERC3 se stal Ken Torn, který startoval také s vozem Ford Fiesta Rally4. Alexey Lukyanuk ovládl celou Rally di Roma s vozem Citroen C3 R5.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »