FIA WEC

Posádky Hypercarů BMW pro WEC oznámeny!

BMW oznámilo kompletní posádky obou svých Hypercarů, které nasadí do letošní sezóny World Endurance Championship. Dries Vanthoor a Sheldon van der Linde již byli potvrzeni a nyní se k nim připojují Raffaele Marciello, Marco Wittmann, Robin Frijns a René Rast.


Pod hlavičkou týmu WRT budou závodit dvě posádky továrních jezdců BMW s vozy BMW M Hybrid V8. Vanthoor se bude střídat za volantem #15 s novým továrním pilotem BMW M Motorsport Raffaelem Marciellem, doplňovat je bude Marco Wittmann. Van der Linde sdílí své povinnosti ve voze #20 s Robinem Frijnsem a René Rastem.

Tým WRT spolupracuje s BMW již druhou sezonu, i proto budou ve WEC provozovat jak BMW v LMDh tak GT3. Vincent Voose, šéf týmu WRT, je se sestavami jezdců naprosto spokojený: „S naší sestavou jezdců ve třídě Hypercar máme něco jako tým snů. Mnoho let spolupracujeme se Sheldonem van der Lindem, Driesem Vanthoorem, Robinem Frijnsem a také René Rastem a velmi dobře je známe.

Marco Wittmann a Raffaele Marciello jsou pro nás noví, ale první společné testy dopadly velmi dobře. Nyní budeme jako tým pod docela velkým tlakem, protože s těmito jezdci nám rychlost v kokpitu rozhodně nechybí.“

I Raffaele Marciello je spokojený se svou novou spoluprací s BMW, i přes jeho dlouholetou rivalitu s Driesem Vanthoorem: „Opravdu se těším, až se společně s BMW M Team WRT zhostíme této velké výzvy. Úsilí o vítězství v závodech a tituly ve FIA ​​WEC s tolika velkými výrobci je přesně ta výzva, ve kterou jsem doufal.

Vzhledem k tomu, že jsme byli léta soupeři na závodní dráze, je fantastické nyní jezdit po boku Driese Vanthoora. A mít na své straně legendu BMW M Motorsport, jako je Marco Wittmann, je fantastické. Doufám, že se od nich dvou přiučím.”

Tereza Černá

Recent Posts

Ferrari podalo protest na výsledky závodu 6H Spa

Tým Ferrari AF Corse podal protest proti rozhodnutím sportovních komisařů, že závod bude restartován po…

3 dny ago

Hertz Team Jota vítězí v prodlouženém závodě ve Spa

Dvoučlenná posádka týmu Herzt Team Jota, Callum Ilott a Will Stevens, si připisují vítězství ve…

5 dny ago

Mick Schumacher: Eau Rouge není zatáčka ve formuli 1, ale v Hypercars rozhodně ano

Mick Schumacher letos jezdí v kategorii Hypercars ve WEC s vozem Alpine. Ve Spa absolvoval…

5 dny ago

Naše tempo je ve Spa stejné jako v Imole a Kataru, říká Kvyat

Dojmy pilotů po kvalifikaci na šestihodinový závod ve Spa se liší, Toyota se svým tempem…

5 dny ago

Ferrari AF Corse s číslem 50 přichází o svou pole position, první je nakonec Porsche

Hypercar Ferrari s číslem 50 získalo pole position do šesti-hodinového závodu ve Spa, avšak bylo…

6 dny ago

Vettelův start ve WEC s Porsche Penske není vyloučen

Sebastian Vettel testoval Hypercar Porsche, Porsche 963 LMDh, minulý měsíc v Aragonu. Spekulace o jeho…

6 dny ago