ADAC GT

Mercedes oznámil své tovární jezdce pro letošní sezonu

Letošní sestava továrních jezdců se rozrůstá o dvě nová jména mezi juniory. Ralf Aron, Jordan Love a Jusuf Owega byli oznámeni jako noví junioři továrního programu Mercedesu, Fabian Schiller a Mikael Grenier byli z juniorů povýšeni na performance jezdce.


Ralf Aron, který se od šestého místa v evropské sezóně F3 2018 soustředil především na své manažerské povinnosti v Premě, bude závodit v GT World Challenge Europe, sérii GT Masters a 24hodinovém závodě na Nürburgringu jako juniorský tovární jezdec Mercedesu.

Je jedním ze tří nových přírůstků do sestavy Mercedesu GT3 pro rok 2023, připojuje se k Jordanu Loveovi a Jusufovi Owegovi.

Love bude soutěžit v GT World Challenge Australia jako součást domácí kampaně, zatímco Owega bude závodit v DTM kde se připojí se k týmu Landgraf. I nadále zůstavjí juniorskými piloty Arjun Maini a David Schumacher, kteří budou pokračovat v DTM.

„Pro rok 2023 jsme k naší silné jezdecké sestavě přidali několik talentovaných a rychlých kluků, kteří v minulé sezóně opět dosáhli nesporných špičkových úspěchů,“ řekl Stefan Windle, vedoucí závodního oddělení pro zákazníky Mercedesu.

„S Ralfem Aronem, Jordanem Lovem a Jusufem Owegou vítáme tři nové nadějné členy do rodiny nejrychlejších na světě, z nichž všichni již prokázali svůj talent a nyní mohou pokračovat ve svém rozvoji jako juniorští jezdci v Mercedes-AMG. 

V důsledku toho jsme přesvědčeni o tom, že jsme ve skvělé pozici pro novou sezónu, a těšíme se na vzrušující momenty v motoristickém sportu a spoustu společných úspěchů.”

Celkově se sestava rozrostla na 18 zavedených jezdců a nadějných talentů. Z toho je 11 plnohodnotných „performance“ pilotů, dva jsou „experti“ a pět „juniorů”. Mezi nimi budou po celou sezónu podporovat zákaznické a výkonnostní týmy Mercedesu.

Ve strojích Mercedes GT3 se „performance“ jezdci objeví ve všech hlavních národních a mezinárodních sériích GT. Hlavním doplněním je přidání Mikaëla Greniera a Fabiana Schillera do seznamu, který zahrnuje Lucase Auera, Philipa Ellise, Mara Engela, Maximiliana Götze, Julese Gounona, Thomase Jägera, Daniela Juncadellu, Raffaele Marciella a Lucu Stolze. Grenier i Schiller byli povýšeni na „performance“ seznam poté, co zapůsobili jako „juniorští“ jezdci.

Byly oznámeny i programy pro „expertní“ piloty Mercedes-AMG. Severoamerický závodní specialista Daniel Morad se zúčastní sedmi závodních víkendů GT World Challenge America a závodu Intercontinental GT Challenge v Indianapolis. Adam Christodoulou bude primárně závodit na Nürburgringu v závodech NLS.

Thomas Jäger bude v rámci svých povinností v oblasti vývoje vozu v akci během 24h Nürburgringu a série 24H. Navíc zůstává sportovním ředitelem v DTM.

Ve stáji továrních jezdců Mercedesu letos chybí Maxi Buhk, který ukončil závodění loni v říjnu, a Manuel Metzger, který byl dříve „expertním“ jezdcem.

Tereza Černá

Recent Posts

Ferrari podalo protest na výsledky závodu 6H Spa

Tým Ferrari AF Corse podal protest proti rozhodnutím sportovních komisařů, že závod bude restartován po…

3 dny ago

Hertz Team Jota vítězí v prodlouženém závodě ve Spa

Dvoučlenná posádka týmu Herzt Team Jota, Callum Ilott a Will Stevens, si připisují vítězství ve…

5 dny ago

Mick Schumacher: Eau Rouge není zatáčka ve formuli 1, ale v Hypercars rozhodně ano

Mick Schumacher letos jezdí v kategorii Hypercars ve WEC s vozem Alpine. Ve Spa absolvoval…

6 dny ago

Naše tempo je ve Spa stejné jako v Imole a Kataru, říká Kvyat

Dojmy pilotů po kvalifikaci na šestihodinový závod ve Spa se liší, Toyota se svým tempem…

6 dny ago

Ferrari AF Corse s číslem 50 přichází o svou pole position, první je nakonec Porsche

Hypercar Ferrari s číslem 50 získalo pole position do šesti-hodinového závodu ve Spa, avšak bylo…

6 dny ago

Vettelův start ve WEC s Porsche Penske není vyloučen

Sebastian Vettel testoval Hypercar Porsche, Porsche 963 LMDh, minulý měsíc v Aragonu. Spekulace o jeho…

7 dny ago