ADAC GT

EastSide Motorsport odhaluje letošní barvy a program v ADAC GT4 Germany

EastSide Motorsport rozšiřuje svůj závodní program v ADAC GT4 Germany. Poté, co tým z Crimmitschau v sezóně 2022 vstoupil do série ADAC s Mercedesem-AMG GT4, budou v roce 2023 startovat dvě vozidla, z nichž jedno bude využíváno ve spolupráci s BCMC Motorsport GmbH.


EastSide Motorsport nasadí dva Mercedesy-AMG GT4 Zoom
S Denisem Bulatovem, Marcelem Lenerzem, Philippem Gogollokem a Dominiquem Schaakem již všichni čtyři jezdci získali zkušenosti s ADAC GT4 Germany. Sezóna začíná od 26. do 28. května v Motorsport Areně Oschersleben v rámci doprovodného programu DTM.

Sestavu EastSide vede rychlé duo Bulatov/Lenerz, kteří budou týmovými kolegy poprvé v roce 2023. Bulatov již závodil za EastSide Motorsport v ADAC GT4 Germany v roce 2022 a dokázal zazářit zejména na okruhu Zandvoort, když postavil Mercedes-AMG do první řady startovního roštu.

„Jsem velmi šťastný, že jsem zpátky na startu ADAC GT4 Germany. Minulý rok jsem shledal sérii velmi dobrou. S více auty letos to bude ještě lepší. S Marcelem máme velmi silnou dvojici jezdců a jsme motivovaní.”

Ve druhém Mercedesu-AMG z EastSide Motorsport se o kokpit dělí Philipp Gogollok a Dominique Schaak. Mladík Gogollok debutoval v roce 2022 v německém ADAC GT4 v jiném závodním týmu a nyní přechází do týmu ze Saska.

„Po mých dvou loňských hostujících startech jsem rád, že letos budu moci závodit celou sezónu s EastSide Motorsport,“ vysvětluje.

„S Dominiquem mám v autě velmi zkušeného jezdce. Mercedes-AMG GT4 znám jako zásahový vůz z loňského roku. Jsem přesvědčen, že letos zvládnu.” Schaak již soutěžil v sérii ADAC 2020 v Audi.

EastSide Motorsport řídí Florian Schön a týmová manažerka Virginia Möckl a v německém motorsportu si vybudoval solidní reputaci. „Po našem debutu v loňském roce jsme velmi hrdí, že můžeme pro rok 2023 ve spolupráci s BCMC Motorsport GmbH rozšířit náš program z jednoho na dvě vozidla,“ vysvětluje Möckl.

„Nyní jdeme do třetího roku s Denisem. Společně s Marcelem může útočit na titul. Jsme také velmi rádi, že Dominique zůstane s naším jezdeckým týmem. K jeho zkušené straně se připojí mladý lezec Philipp. Pro nás Obě dvojice jezdců mají velký potenciál a očekáváme vzrušující sezónu.”

Součástí týmu je i Němka Sophie Hofmann, která bude s týmem plnit rolu vývojového a testovacího jezdce. Závodnice by letos měla odjet i závody na divokou kartu.

Jiří Košta

Recent Posts

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

12 hodinami ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 dny ago

Sebastien Ogier by se rád vrátil do DTM

Legenda mistrovství světa v rallye Sebastien Ogier vyjádřil přání startovat v DTM poprvé od jeho…

3 dny ago

Robert Kubica hodnotí své druhé největší vítězství od toho ve Formuli 1

Posádka AF Corse s číslem 83 se konečně dočkala. Žluté Ferrari bylo vidět vysoko prakticky…

3 dny ago

Kubica, Shwartzman a Ye slaví vítězství v Austinu

Jezdci vítězného Ferrari v nedělním kole mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC) v Austinu popsali…

6 dny ago

Engel a Auer vítězí v Magny Cours

Přestože získal pole position pro nedělní závod Jules Gounon, z vítězství se radoval druhý Mercedes.…

2 týdny ago