Top téma

Clemens Schmid bude startovat za Grasser Racing Team v DTM

Grasser Racing Team bude v roce 2023 startovat v DTM is  novým vozem Lamborghini Huracan GT3 Evo2. Clemens Schmid je prvním oznámeným pilotem Grasser Racing Team.


Grasser Racing Team vstupuje do své desáté sezóny společně s Lamborghini Squadra Corse a usiluje o kontinuitu ve své honbě za úspěchem. Stejně jako v sezóně 2022, bude Clemens Schmid v letošním DTM opět jezdit za rakouský tým. Pilot druhého vozu ještě nebyl oznámen.

„Jsem rád, že v této sezóně opět závodím za GRT v DTM. Minulý rok jsme udělali velmi dobrý pokrok a přes zimu jsme tvrdě pracovali, abychom získané znalosti přenesli do nového vozu. S Lamborghini Huracan GT3 Evo2 máme silný balíček a jsem si jistý, že budeme pokračovat tam, kde jsme v roce 2022 skončili,“ říká Schmid. 

Loni, ve své nováčkovské sezoně, získal Schmid své první body v DTM šestým místem v Imole. Kvalifikoval se také jako druhý nejrychlejší ve finále sezóny v Hockenheimu a většinu závodu měl našlápnuto k umístění na stupních vítězů, než těsně minul první tři kvůli defektu. Letos má jezdec GT3 chuť znovu se postavit na čelo pole.

„Naším cílem bylo vždy letos znovu startovat v DTM. Jsme velmi hrdí a vděční, že vstupujeme do naší desáté sezóny společně s fantastickým partnerem, jakým je Lamborghini Squadra Corse. 

Když jsme plánovali rok 2023, vždy jsme chtěli mít Clemense znovu v jednom z našich vozů. Od té doby, co jsme v roce 2020 začali spolupracovat, jsme si vybudovali fantastický vztah, který přispívá ke stabilitě a důvěře v týmu,“ říká Gottfried Grasser, šéf týmu GRT.

„S ADAC jako pořadatelem dojde k několika změnám. Těšíme se na ně a věříme, že naše zkušenosti z ADAC GT Masters se v tomto ohledu ukážou jako užitečné,” dodává Grasser.

Tereza Černá

Recent Posts

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

13 hodinami ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 dny ago

Sebastien Ogier by se rád vrátil do DTM

Legenda mistrovství světa v rallye Sebastien Ogier vyjádřil přání startovat v DTM poprvé od jeho…

3 dny ago

Robert Kubica hodnotí své druhé největší vítězství od toho ve Formuli 1

Posádka AF Corse s číslem 83 se konečně dočkala. Žluté Ferrari bylo vidět vysoko prakticky…

3 dny ago

Kubica, Shwartzman a Ye slaví vítězství v Austinu

Jezdci vítězného Ferrari v nedělním kole mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC) v Austinu popsali…

6 dny ago

Engel a Auer vítězí v Magny Cours

Přestože získal pole position pro nedělní závod Jules Gounon, z vítězství se radoval druhý Mercedes.…

2 týdny ago