Top téma

Prema pokračuje ve spolupráci s Iron Lynx, přidává se Bortolotti a Kvyat

Italský tým Prema Racing oznámil zbývající jezdce, kteří pojedou v letošním roce World Endurance Championship. Mezi ně patří i bývalý jezdec F1 Daniil Kvyat a tovární jezdec Lamborghini Mirko Bortolotti.


Vůz číslo 9 bude obsahovat již oznámeného Američana Juana Manuela Correu a přivítá více talentů na vysoké úrovni. Dvacetiletý Filip Ugran po svém debutu v LMP2 koncem loňského roku udělá krok k prototypům na plný úvazek.

Bent Viscaal jel spolu s Correou v posezónním nováčkovském testu v Bahrajnu. Letos se připojí ke Correovi a Ugranovi na celou sezonu WEC ve voze LMP2. Třiadvacetiletý Nizozemec přešel z monopostů do prototypů v loňském roce a při svém debutu v ELMS v Le Castellet skončil na podiu. Později získal další zkušenosti, když nastoupil do svých prvních 24 hodin Le Mans.

Andrea Caldarelli vstoupí do prvního kola sezóny v Sebringu a v případě dalších termínových střetů Correy s FIA šampionátem Formule 2. Dvaatřicetiletý Ital závodil s Premou v monopostech v letech 2007 a 2010. Po své kariéře v monopostech se stal velmi úspěšným jezdcem GT a prosadil se jako tovární pilot Lamborghini Squadra Corse.

Dva velmi úspěšní a zkušení jezdci budou sdílet vůz číslo 63 s mladou pilotkou Iron Dames,  Doriane Pinem.

Daniil Kvyat, bývalý jezdec formule 1, přejde na závody prototypů. Během své kariéry v F1 získal tři umístění na stupních vítězů a získal celkový součet 202 bodů.

Kvyat je na svůj debut ve WEC připravený: „Je to velmi vzrušující část mé kariéry připojit se k Prema a společně závodit ve světovém šampionátu vytrvalostních závodů FIA. Tým je velmi proslulý předchozími úspěchy a nyní se snaží dobýt i svět vytrvalostních závodů. Jsem velmi nadšený, že toho mohu být součástí, a jsem velmi motivovaný vydat ze sebe to nejlepší, abychom se pokusili dostat se na přední pozice.”

Mirko Bortolotti se připojí k Premě jako zkušený jezdec GT. Mezi jeho úspěchy od monopostů po cestovní vozy a GT patří tituly v F3, Mégane Trophy, FIA Formule 2 a GT World Challenge Europe. Bortolotti, tovární jezdec Lamborghini Squadra Corse, přinese své zkušenosti jako klíčovou výhodu týmu po pozitivním debutu 24 hodin Le Mans v roce 2022.

„Jsem potěšen, že se letos připojím k Premě pro WEC. Tým prokázal konkurenceschopnost už v loni, takže cílem je pokračovat v dobré práci v této sezóně a připravit se na program LMDh. Velké díky týmu Prema a Lamborghini Squadra Corse za důvěru a tuto příležitost,” říká Bortolotti. 

Tereza Černá

Recent Posts

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

12 hodinami ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 dny ago

Sebastien Ogier by se rád vrátil do DTM

Legenda mistrovství světa v rallye Sebastien Ogier vyjádřil přání startovat v DTM poprvé od jeho…

3 dny ago

Robert Kubica hodnotí své druhé největší vítězství od toho ve Formuli 1

Posádka AF Corse s číslem 83 se konečně dočkala. Žluté Ferrari bylo vidět vysoko prakticky…

3 dny ago

Kubica, Shwartzman a Ye slaví vítězství v Austinu

Jezdci vítězného Ferrari v nedělním kole mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC) v Austinu popsali…

6 dny ago

Engel a Auer vítězí v Magny Cours

Přestože získal pole position pro nedělní závod Jules Gounon, z vítězství se radoval druhý Mercedes.…

2 týdny ago