Top téma

Romain Grosjean se stává továrním jezdcem Lamborghini

Bývalý pilot formule 1 a IndyCar se oficiálně připojil k Lamborghini a bude se podílet na vývoji hypercaru italské značky pro rok 2024.


Lamborghini Squadra Corse oznámilo angažování Romaina Grosjeana jako továrního jezdce. Přispěje také k vývoji hypercaru, který vyjede na trať v roce 2024.

„Romain je skvělá posila do týmu. Od té doby, co jsme spolu naposledy závodili v roce 2010, Romain dosáhl skvělých věcí jak ve Formuli 1, tak v IndyCar a ukázal se jako jezdec velkého kalibru.

Romain bude během sezóny tvrdě bojovat o každé místo a bod. Jsem velmi šťastný, že dostaneme příležitost spolupracovat ve funkci šéfa týmu a jezdce, a vím, že Iron Lynx přinese spoustu zkušeností, když se pustíme do naší nové kapitoly s Lamborghini,” řekl Andrea Piccini, šéf týmu Iron Lynx.

Poté, co v posledních dvou sezónách závodil v IndyCar, Grosjean bude poprvé startovat za Lamborghini na 24 hodinovce v Daytoně v přístím roce. Švýcarsko-francouzský jezdec bude sdílet vůz Lamborghini GT3 EVO2 s Andreou Caldarellim a Mirkem Bortolotti Huracán u týmu Iron Lynx. Zúčastní se také dalších vytrvalostních závodů, ale podrobnosti tohoto angažování ještě nebyli oznámeny.

Kromě Grosjeanova programu GT3 se připojí ke Caldarellimu a Bortolottimu jako testovací jezdec pro Lamborghini hypercar určený pro FIA World Endurance Championship a IMSA WeatherTech SportsCar Championship v roce 2024. 

Grosjean je ze svého působení nadšený: ,,Zaprvé, je mi ctí připojit se k Lamborghini, je to tak ikonická značka pro každého, kdo miluje auta, včetně mě a mých dětí. Kromě toho jsem velmi nadšený ze dvou věcí: první je start v Daytoně s GT3, která byla v Daytoně velmi úspěšná, a opravdu dobrý tým jako Iron Lynx. 

A později v roce vývoj nového LMDh, což je krásné auto. Stává se z toho velmi vzrušující třída se všemi konstruktéry, kteří přicházejí. Vzhledem k tomu, že Lamborghini je tak úspěšná značka, doufám, že se nám v budoucnu povede dobře.”

Tereza Černá

Recent Posts

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

12 hodinami ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 dny ago

Sebastien Ogier by se rád vrátil do DTM

Legenda mistrovství světa v rallye Sebastien Ogier vyjádřil přání startovat v DTM poprvé od jeho…

3 dny ago

Robert Kubica hodnotí své druhé největší vítězství od toho ve Formuli 1

Posádka AF Corse s číslem 83 se konečně dočkala. Žluté Ferrari bylo vidět vysoko prakticky…

3 dny ago

Kubica, Shwartzman a Ye slaví vítězství v Austinu

Jezdci vítězného Ferrari v nedělním kole mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC) v Austinu popsali…

6 dny ago

Engel a Auer vítězí v Magny Cours

Přestože získal pole position pro nedělní závod Jules Gounon, z vítězství se radoval druhý Mercedes.…

2 týdny ago