DTM

Porsche oznámilo piloty pro DTM

SSR Performance již v prosinci oznámilo svou účast v DTM 2022 s párem Porsche 911 GT3 R a nyní také potvrzuje svou jezdeckou sestavu.


Za tým z Mnichova závodí tovární jezdec Porsche Laurens Vanthoor se startovním číslem #92 a smluvní jezdec Porsche Dennis Olsen. Jak pro jezdce, tak pro tým bude nadcházející sezóna první kompletní v DTM, SSR Performance již hostovalo na Nürburgringu v roce 2021.

„Jsem nesmírně spokojen s výběrem a tím, že Porsche dává jezdce k dispozici pro tento projekt. Jsem přesvědčen, že máme silnou brigádu a můžeme být úspěšní jak s vozem #92, tak s vozem #94,” říká Stefan Schlund, výkonný ředitel SSR Performance.

V DTM debutuje Belgičan Laurens Vanthoor, jehož bratr Dries Vanthoor také závodí s GT. Tento 30letý pilot má za sebou řadu úspěchů jako jezdec GT, včetně vítězství v titulech IMSA GTLM a GTD, vítězství ve světovém poháru FIA GT a vítězství ve 24hodinových závodech v Le Mans, Spa-Francorchamps, Nürburgringu a Dubaji.

Dennis Olsen bude řídit druhý vůz. Tento 25letý závodník dosáhl svého největšího úspěchu ve 12hodinovém závodě Bathurst a 9hodinovém závodě Kyalami. V roce 2019 dokázal Olsen získat vítězství s Porsche v obou závodech.

„Hrozně se těším na sezonu. Tým si udělal jméno ve sportu během opravdu krátké doby a už se těším na spolupráci s nimi. Sezóna určitě nebude jednoduchá, protože konkurence je opravdu silná. Přesto je naší ambicí být úspěšní. Být sám v autě se mi už dlouho nestalo, motivace je podle toho vysoká. Pokud jde o mě, může to začít,“ říká Laurens Vanthoor.

Týmový kolega Dennis Olsen je také plný očekávání: „Moc se těším na DTM! Pro mě je závodění v tak silném poli jezdců velkou výzvou.“

Jiří Košta

Recent Posts

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

12 hodinami ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 dny ago

Sebastien Ogier by se rád vrátil do DTM

Legenda mistrovství světa v rallye Sebastien Ogier vyjádřil přání startovat v DTM poprvé od jeho…

3 dny ago

Robert Kubica hodnotí své druhé největší vítězství od toho ve Formuli 1

Posádka AF Corse s číslem 83 se konečně dočkala. Žluté Ferrari bylo vidět vysoko prakticky…

3 dny ago

Kubica, Shwartzman a Ye slaví vítězství v Austinu

Jezdci vítězného Ferrari v nedělním kole mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC) v Austinu popsali…

6 dny ago

Engel a Auer vítězí v Magny Cours

Přestože získal pole position pro nedělní závod Jules Gounon, z vítězství se radoval druhý Mercedes.…

2 týdny ago