Formule

Junioři Red Bullu obsadí téměř čtvrtinu míst ve formuli 2

Tým F1 Red Bull Racing nedávno oznámil, že posadí pět svých juniorů do formule 2, kde budou nejen soutěžit o výhru šampionátu, ale také o postup do formule 1.


Estonský závodník Jüri Vips prodloužil svou spolupráci s týmem Hitech GP o další sezonu. V té minulé se několikrát postavil na stupně vítězů a dva závody dokonce vyhrál, a to v ten samí víkend. Také již několikrát testoval vozy formule 1 týmu Red Bull. 

Liam Lawson se pro sezonu 2022 přesouvá do týmu Carlin, kde bude závodit po boku Logana Sargeanta. Lawson minulý rok skončil devátý ve formuli 2 a druhý v DTM, což byl také jeho debut ve vozech GT. 

Ayumu Iwasa v loňské sezoně závodil ve formuli 3, kde skončil celkově dvanáctý s jednou výhrou ve sprintovém závodě a s jedním podiem. Pro rok 2022 míří do formule 2 s týmem Dams po boku Roye Nissanyho. 

Prema Racing:

Italský tým Prema podepsal rovnou 2 juniory od týmu Red Bull pro rok 2022. Loňského výherce F3 Dennise Haugera a Jahana Daruvalu. Oba piloti rovněž testovali s Premou už v posezonních testech v Abú Dhabí. 

„Jsme potěšeni, že můžeme pokračovat v práci, kterou jsme s Dennisem začali loni v F3, a která vedlo k tolika skvělým výsledkům. Být nováčkem samozřejmě není vždy jednoduché. V oficiálním posezónním testu však Dennis dosáhl konzistentního a působivého pokroku a těšíme se na pozitivní společnou sezónu. Jsme také hrdí na to, že můžeme znovu spolupracovat s Red Bull Junior týmem a doufáme, že budeme moci společně přidat další kapitoly do naší úspěšné historie,” vyjádřil své nadšení René Rosin, šéf týmu Prema. 

,,V roce 2021 jsme měli dobrou sezonu s úžasnou týmovou prací a opravdu jsem si to užil. Jsem nesmírně šťastný, že mi stále věří, a těším se, že i v této sezóně budeme pokračovat v tvrdé práci, kterou jsme dali dohromady.” řekl Dennis Hauger, který vloni vyhrál titul F3 právě s týmem Prema. 

Daruvala si ve své dosavadní kariéře ​​ve formuli 2 připsal tři vítězství, přičemž to poslední přišlo na okruhu Yas Marina ve finále sezony v roce 2021. Mezi jeho předchozí zkušenosti patří také úspěšné podniky v FIA F3 (s Premou) a ve Formuli Renault.

,,Jsem opravdu šťastný, že jsem zpět v PREMA a nadále budu součástí Red Bull Junior Teamu pro 2022 FIA F2 Championship. Pracovali jsme spolu v minulosti a sdílíme fantastický vztah,” sdělil Jehan Daruvala. 

Tereza Černá

Recent Posts

Ferrari podalo protest na výsledky závodu 6H Spa

Tým Ferrari AF Corse podal protest proti rozhodnutím sportovních komisařů, že závod bude restartován po…

6 hodinami ago

Hertz Team Jota vítězí v prodlouženém závodě ve Spa

Dvoučlenná posádka týmu Herzt Team Jota, Callum Ilott a Will Stevens, si připisují vítězství ve…

2 dny ago

Mick Schumacher: Eau Rouge není zatáčka ve formuli 1, ale v Hypercars rozhodně ano

Mick Schumacher letos jezdí v kategorii Hypercars ve WEC s vozem Alpine. Ve Spa absolvoval…

3 dny ago

Naše tempo je ve Spa stejné jako v Imole a Kataru, říká Kvyat

Dojmy pilotů po kvalifikaci na šestihodinový závod ve Spa se liší, Toyota se svým tempem…

3 dny ago

Ferrari AF Corse s číslem 50 přichází o svou pole position, první je nakonec Porsche

Hypercar Ferrari s číslem 50 získalo pole position do šesti-hodinového závodu ve Spa, avšak bylo…

4 dny ago

Vettelův start ve WEC s Porsche Penske není vyloučen

Sebastian Vettel testoval Hypercar Porsche, Porsche 963 LMDh, minulý měsíc v Aragonu. Spekulace o jeho…

4 dny ago