GT World Challenge

Berger a ITR usilují o návrat Aston Martinu do DTM. Britové projevili zájem

Aston Martin vydržel v německém šampionátu cestovních vozů pouze jednu sezonu. Gerhard Berger by byl ale rád, kdyby se britský výrobce automobilů do seriálu vrátil.


Aston Martin propůjčil v loňské sezoně své vozy týmu R-Motorsport. Ovšem celou sezonu oba astony doprovázely technické problémy. Veškeré trápení vyustílo nejprve rozvázáním spolupráce s HWA a posléze i koncem v DTM.

Nyní se však zdá, že nový formát šampionátu se Britům líbí a uvažují o tom, že by v sezoně 2022 rozšířili startovní rošt. Tato myšlenka se zamlouvá i šéfovi DTM Gerhardu Bergerovi.

Letošní ročník je na značky velmi pestrý. Kromě stálic BMW, Audi a Mercedesu momentálně také startuje Ferrari, Lamborghini, McLaren a Porsche, přičemž poslední dva jemnované týmy byly hostující. Každý další výrobce je pochopitelně výtán.

“Jsem si jistý, že budeme mít příští rok v DTM další značku. Nebo řekněme to jinak: Jestliže přijdou, pak budu šťastný, když ne, je to také v pořádku,” pochvaluje si Rakušan, jehož cituje portál Motorsport.com. Podle jeho infomací se ITR snaží nalákat Aston Martin coby osmou značku pro nadcházející sezonu.

Dále Berger prozradil, že bychom mohli mít na roštu další tým značky Porsche. Nicméně týmy německého výrobce nemají pro vstup do DTM nejspíše dostatečný rozpočet.

Rošt s 24 až 26 vozy už příští rok?

Manažer DTM Frederic Elsner však upozorňuje, že není důvod k předčasnému jásání, neboť se na první pohled může zdát, že vše klapne, ale nakonec naposlední chvíli sponzor cukne a vše je jinak.

“Z mé zkušenosti chce v tomto období každý dělat spoustu věcí a má velké plány. Ovšem realita se dostaví později, když pak spoznor přeci jen nechce spolupracovat.”

Nejdůležitější je podle něj mít na palubě ty “správné” týmy a “udržovat prémiové standardy jezdů a týmů.”

“Nedůležitější je, že si dokážeme udržet kvalitu jezdců,” zdůraňuje dále Elsner v rozhovoru pro německou televizní stanici SPORT1. “A když se podívám na vývoj – a na hovory, které dostávám -, pak máme vskutku platformu, ve které se prohánějí profi závodníci. “

Kolik pilotů bude čítat startovní listina? “Mezi 24 a 26 by bylo čílo, u kterého si řeknete, že to není příliš, ale je to stále zábava,” uzavřel Elsner.

Redakce

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago