Novinky - formule

Formule 2 ve Velké Británii: Verschoor poprvé zvítězil

Minulý víkend šampionát formule 2 zavítal na britský Silverstone, kde přivítal jednoho zbrusu nového vítěze, Richarda Verschoora.


Tradičně, velice vydařený víkend měl Oscar Piastri. Vše zahájil výhrou páteční kvalifikace, za první dva závody si připsal 16 bodů a ve třetím závodě se postavil na třetí stupínek na pódiu. 

Piastriho týmový kolega, Robert Shwartzman, naopak měl víkend jako na kolotoči. V páteční kvalifikaci se zatočil, což mu zabránilo ve stanovování lepších časů, takže se kvalifikoval jako sedmý. Do prvního závodu startoval jako čtvrtý, tam se však dostal do vedení hned v prvním kole po naprosto bravurním startu. První závod vyhrál, ve druhém však nebodoval kvůli dalšímu zatočení. Ve třetím závodě skončil pátý a připsal si 10 bodů. V průběžném pořadí šampionátu je momentálně třetí. 

Guanyovi Zhouovi se v prvních dvou závodech vůbec nedařilo, v prvním se zatočil hned v prvním kole a musel odstoupit, díky tomu ve druhém startoval ze samotného chvostu pole a nepodařilo se mu dosáhnout na bodované příčky. Hlavní, nedělní závod vyhrál po startu z druhé pozice, avšak v průběžném pořadí šampionátu se posunul na druhou příčku.

Ne moc vydařený víkend měl Liam Lawson, který bodoval jen v posledních dvou závodech, celkově si připsal pouhých 8 bodů. V šampionátu je na osmém místě, 50 bodů za lídrem. 

Dan Ticktum se posunul na čtvrté místo v průběžném pořadí šampionátu. Za celý víkend si připsal 29 bodů a na podium se postavil rovnou dvakrát, ve druhém závodě na třetí příčku a ve třetím na druhou. 

Novým letošním vítězem se stal Richard Verschoor, letošní nováček v týmu MP Motorsport. Do druhého sprintového závodu startoval z pole position a podařilo se mu ji udržet až do konce, zároveň to bylo letos poprvé co se dostal na stupně vítězů.

Šampionát formule 2 tedy vede Piastri, druhý je Zhou a třetí Shwartzman. Další víkend tohoto šampionátu se bude odehrávat na okruhu v Monze až v září. 

Tereza Černá

Recent Posts

Bortolotti, van der Linde, a Engel: Kdo získá titul v DTM?

Dramatický závěr napínavého závodu o titul DTM: Tento víkend (18. až 20. října) bude Hockenheimring…

3 dny ago

Auer a Engel jsou šampióny GT World Challenge Europe Sprint Cup

Lucas Auer a Maro Engel to zvládli. Dvojice továrních pilotů Mercedesu porazila tým WRT s…

5 dny ago

Gounon a Götz vítězí v deštivém závodě

Jules Gounon a Maxi Götz se konečně dočkali. Pro svůj tým Boutsen VDS totiž přivezli…

5 dny ago

Mercedes zvažuje vstup do Hypercars, Lamborghini naopak odchod

I přes veškerý vzdor vůči vstupu do třídy Hypercar ve WEC, Mercedes ho přeci jen…

2 týdny ago

Madpanda Motorsport končí partnerství s Mercedesem

Madpanda Motorsport, privátní tým, který závodil posledních několik let s Mercedesem AMG GT3 Evo v…

2 týdny ago

DTM odhaluje kalendář pro 2025

ADAC zveřejnil kalendář DTM pro příští sezonu. Místa konání a jejich pořadí se nemění, sezona…

2 týdny ago