Ostatní

Adrienn Vogel má za sebou test Škody Fabie R5

Maďarská závodnice má očividně Česko hodně ráda, jelikož poté, co v loňském roce startovala pro český tým Orsák Rallysport, nyní zkouší R5 od Škodovky.


Vogel vyzkoušela svůj nový stroj v předsezonních testech na domácí půdě. Maďarský tým Dani Fischer bude tím, kdo se postará o přípravu Fabie.

Po loňském úspěchu v kategorii ERC3 šampionátu ERC se tak dá očekávat, že Maďarka bude pokračovat právě zde. Každopádně to bude pro ní v nové kategorii.

„Upřímně vám nedokážu říci, co cítím, když řídím toto auto. Je to skutečný pocit, můj bože, pokud víte, co tím myslím. Tento vůz Škoda Fabia R5 je prostě úžasný,” říká Vogel po prvním testu.

„Myslím, že moje dřívější zkušenosti s vozy kategorie R2 a R4 jsou docela dobré první kroky, jak si zvyknout na tuto novou techniku. Jsem vděčná týmu Dani Fischer za tento test a samozřejmě manažerovi týmu Ákosovi Jobbágymu.

Má navigátorka Ivett Notheisz mi řekla, že nechce vystoupit z auta. Je to teprve polovina testu, takže se učím, jak zacházet s vozem, brzdami a podobně. Celý systém je dost odlišný od toho, co měl Ford.”

Přesto ještě není nic oficiálně potvrzené. Nebylo by překvapením, kdyby Vogel skutečně startovala s Fabií, ale to ukáže až čas. Českého fanouška ovšem potěší, že zůstává u Orsák Rallysport.

„Ještě nebylo rozhodnuto, s jakým vozem budeme letos soutěžit. Doufám, že to bude na konci ledna jisté, ale nyní je jasné, že pokračujeme ve spolupráci s českým týmem Orsák Rallysport. Naším plánem odjet čtyři víkendy FIA ERC (Rally di Rome, Rally Islas Canarias, Barum Rally a Rally Maďarsko) a některé další mezinárodní rally závody poblíž Maďarska. Rádi bychom soutěžili také na Rally Bohemia.”

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

4 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

4 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

2 týdny ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago