DTM

DTM odhaluje kalendář pro 2025

ADAC zveřejnil kalendář DTM pro příští sezonu. Místa konání a jejich pořadí se nemění, sezona ale skončí dříve, než jsme zvyklí.


DTM zveřejnilo termíny závodů pro sezónu 2025 a spoléhá na osvědčené závodní okruhy. Jezdci, týmy a fanoušci se mohou těšit na 16 závodů na osmi víkendech. O první dvě vítězství v DTM se bude bojovat od 25. do 27. dubna příštího roku na Oscherslebenu. Finále sezóny se tradičně bude konat na Hockenheimringu, ale o pár týdnu dříve, už 3. až 5. října. Kromě šesti závodních víkendů v Německu jezdí DTM také do Nizozemska a Rakouska.

Po zahájení sezóny 2025 v Oscherslebenu, se DTM přesune na okruh Lausitzring (23. až 25. května). První zahraniční zastávka roku se odehraje na nizozemském pobřeží Severního moře na okruhu Zandvoort od 6. do 8. června.

Šampionát se potom přesune na nejrychlejší městský okruh v Německu, a to na Norisring (4. až 6. července) v Norimberku. Norisring je jedním z vrcholů kalendáře, jelikož je to jediný silniční okruhu v Německu.

Na Nürburgringu (8. až 10. srpna) začíná druhá polovina sezóny, ve které se všechny zbývající podniky budou konat každé dva nebo tři týdny. Sachsenring (22. až 24. srpna) je další zastávkou z tradičních německých tratích, než se rakouská horská krajina stane dějištěm DTM na Red Bull Ringu od 12. do 14. září. Fanoušci zažijí zúčtování sezony 2025 v Hockenheimu (3. až 5. října), finále se příští rok odehraje o 14 dní dříve než v uplynulých dvou letech.

„Nadšení fanoušků pro DTM je vysoké, což ukazuje, že při navrhování kalendáře děláme správnou věc. V posledních několika měsících jsme intenzivně zkoumali vzrušující místa konání DTM. Vzhledem k tomu, že letos máme na všech akcích v Německu výrazně narůstající návštěvnost, zůstaneme pro sezónu 2025 u osvědčených míst,“ řekl ředitel ADAC Motorsport Thomas Voss.

Tereza Černá

Recent Posts

Bortolotti, van der Linde, a Engel: Kdo získá titul v DTM?

Dramatický závěr napínavého závodu o titul DTM: Tento víkend (18. až 20. října) bude Hockenheimring…

3 dny ago

Auer a Engel jsou šampióny GT World Challenge Europe Sprint Cup

Lucas Auer a Maro Engel to zvládli. Dvojice továrních pilotů Mercedesu porazila tým WRT s…

5 dny ago

Gounon a Götz vítězí v deštivém závodě

Jules Gounon a Maxi Götz se konečně dočkali. Pro svůj tým Boutsen VDS totiž přivezli…

5 dny ago

Mercedes zvažuje vstup do Hypercars, Lamborghini naopak odchod

I přes veškerý vzdor vůči vstupu do třídy Hypercar ve WEC, Mercedes ho přeci jen…

2 týdny ago

Madpanda Motorsport končí partnerství s Mercedesem

Madpanda Motorsport, privátní tým, který závodil posledních několik let s Mercedesem AMG GT3 Evo v…

2 týdny ago

Bitva o titul v GT4 Germany je pouze mezi dvěma vozy

Poslední závodní víkend ADAC GT4 Germany bude již tento měsíc na Hockenheimu. V průběžném pořadí…

2 týdny ago