Top téma

Trimfuální návrat Ralfa Schumachera do motorsportu

Minulý víkend byly závody Prototype Cup Germany na Nürburgringu, které se konaly na účet podpory pro DTM, obzvláště nezapomenutelné, protože Ralf Schumacher při svém návratu do motorsportu se svým synem Davidem zaznamenal dvě vítězství ve dvou závodech.


Ralf Schumacher se vrátil na závodní dráhu a hned se vrátil i na stupně vítězů. Bývalý pilot F1 byl o víkendu v akci po boku svého syna Davida Schumachera v Prototype Cup Germany.

V sobotu a neděli na Nurburgringu bylo duo Schumacherů neporazitelné a vybojovalo nejvyšší stupínek na stupních vítězů rovnou dvakrát: „Neuvěřitelný den, oba jsme na pódiu společně, jaký neuvěřitelný den” shrnul jednoduše Ralf.

David byl z víkendu po boku svého otce pochopitelně také spokojený: „Byl to tak emotivní a úspěšný víkend. Splnil se mi sen jezdit s tátou a klobouk dolů před ním. Děkuji tati, že se to stalo skutečností. Jeden víkend, na který se prostě nezapomíná!”

Tento závodní víkend v Prototype Cup Germany byl ale jen hostující záležitost, další start v tomto šampionátu duo Schumacher-Schumacher zatím neplánuje. Zajeli nejrychlejší čas v každém tréninku a umístili se na vrcholu kvalifikace. Ralf a David seděli za volantem prototypu Ligier LMP3. V nedělním závodě David ztratil pole position ale o několik kol později ji získal zpět.

„Postup startu je zde trochu odlišný od ADAC GT Masters, ve kterém obvykle jezdím,” řekl David. „O několik kol později jsem však dokázal znovu získat první místo. Pak jsem se soustředil na to, abych dal otci co největší náskok.”

Ralf převzal vůz na druhý stint, aby získal vítězství: „David dnes odvedl hlavní práci. Věřím, že týmy Formule 4, jako je náš US Racing, jsou velmi profesionální a vědí, co dělají. Byli jsme skvěle připraveni. Je důležité, aby auto bylo rychlé za všech podmínek, a toho jsme dosáhli. Šampionát, auto a celý prototyp jsou opravdu dobré.”

Tereza Černá

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

14 hodinami ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

15 hodinami ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

1 týdnem ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

1 týdnem ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

1 týdnem ago