Top téma

Porsche Penske 6 navyšuje náskok v šampionátu, tým předvedl skvělou stíhací jízdu

Porsche nadále vede žebříček v klasifikaci výrobců ve FIA World Endurance Championship. Dva závodní vozy Porsche 963 nasazené továrním týmem Porsche Penske Motorsport dokončily šestihodinový závod v brazilském São Paulu na druhém a třetím místě. Díky tomuto výsledku si tovární jezdci Kévin Estre, André Lotterer a Laurens Vanthoor pojistili své vedení v šampionátu jezdců.


Mistrovství světa FIA WEC, které sledovalo 73 205 diváků, předvedlo při svém návratu do Brazílie po deseti letech skvělou show v obou třídách

Když se v pátém kole sezóny rozsvítila zelená, Francouz Frédéric Makowiecki uhájil své třetí místo za volantem vozu číslo 5 Porsche Penske Motorsport. Jeho kolega z Porsche Laurens Vanthoor zpočátku v sesterském voze ztrácel půdu pod nohama, ale rychle se propracoval zpět na páté místo. V následné bitvě o čtvrté místo se Belgičan zapletl do kolize způsobené identickým Porsche 963 nasazeným zákaznickým týmem Hertz Team Jota. V důsledku toho utrpěl defekt, předčasně zajel do boxů a dočasně ztratil kolo.

Posádka s číslem 6 ale nasadila prakticky vražedné tempo, čímž se Vanthoor dokázal postupně posouvat dopředu. André Lotterer měl za úkol na kvalifikačních pneumatikách držet stabilní tempo, což splnil skvěle. Estre poté už jen držel stupně vítězů, což ve výsledku znamená náskok 21 bodů pro Penske před Ferrari AF Corse s číslem 50.

„Perfektní výsledek pro šampionát! Nečekali jsme to. Jsem potěšen. Moje stinty byly dobré, ale bohužel došlo ke zbytečné kolizi s vozem Jota. Ale každopádně jsme to dohnali a zvýšili svůj náskok v mistrovství světa,” řekl po závodě Vanthoor.

Ve svém podcastu poté Belgičan prozradil, že měl za celý závod ještě minimálně další čtyři kontakty s vozy kategorie LMGT3. V Brazílii to bylo párkrát těsné, ale překvapivě žádná velká kolize nenastala.

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

14 hodinami ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

15 hodinami ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

1 týdnem ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

1 týdnem ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

1 týdnem ago