Uncategorized

Nico Müller odejde na konci sezony od Peugeotu, nahradí ho nováček Jakobsen

Nico Müller na konci sezony WEC odejde od Peugeotu, po skoro třech sezonách v šampionátu WEC se rozhodl spolupráci s Peugeotem ukončit. Nahradí ho dosavadní juniorský jezdec Peugeotu Malthe Jakobsen.


Dánský jezdkec, Malthe Jakobsenová, si užil raketový vzestup ve vytrvalostních závodech. Po svém debutu v prototypu LMP3 v roce 2020, získal titul třídy v roce 2022 v Evropské sérii Le Mans, což byl výsledek, který přesvědčil tým Peugeot TotalEnergies, aby mu nabídl možnost řídit PEUGEOT 9X8 v testu nováčků po konci sezony WEC v Bahrajnu.

Poté, co se v roce 2023 posunul o třídu výš, vyhrál Malthe titul LMP2 v asijské sérii Le Mans. Tým Peugeot mu nabídl další příležitost řídit Hypercar v Bahrajnu, než ho jmenoval oficiálním juniorským jezdcem a poté rezervním jezdcem pro sezónu 2024, během níž absolvoval několik tréninků na simulátoru.

V roce 2025, kdy mu bude 20 let, se Malthe Jakobsen připojí k sestavě týmu Peugeot TotalEnergies a pojede s vozem PEUGEOT 9X8 na osmi kolech mistrovství světa FIA ve vytrvalostních závodech, včetně 24 hodin Le Mans. Malthe Jakobsen je z příležitosti nadšený: „Jsem potěšen, že se mohu připojit k týmu Peugeot TotalEnergies jako oficiální jezdec v příští sezóně FIA World Endurance Championship. Jsem velmi hrdý na to, že jsem byl poslední dva roky součástí tohoto týmu, nejprve jako juniorský jezdec a poté letos jako rezervní jezdec. Děkuji celému týmu, že mi dal tuto skvělou příležitost.”

Linda Jackson, generální ředitelka značky Peugeot, je z tohoto rozhodonutí také potěšená, dokonce vidí v mladém dánovi budoucnost značky: „Jsme opravdu potěšeni, že můžeme přivítat Maltheho v jezdecké sestavě týmu Peugeot TotalEnergies. Je to talentovaný mladý pilot, kterého sleduji od začátku jeho kariéry. Víme o jeho potenciálu, a proto jsme ho přivedli jako juniorského jezdce. Jsem potěšen, když vidím, jak pokračuje ve vývoji se značkou Peugeot.”

Tereza Černá

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

14 hodinami ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

14 hodinami ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

1 týdnem ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

1 týdnem ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

1 týdnem ago