DTM

Mercedes-AMG nasadí do DTM letos pouhé čtyři vozy

Mercedes-AMG posílá do boje o titul DTM 2024 silnou čtveřici jezdců. Za volantem Mercedes-AMG Team HRT budou Arjun Maini a Luca Stolz, zatímco Mercedes-AMG Team Winward Racing se může spolehnout na služby Lucase Auera a Maro Engela.


Vzhledem k tomu, že DTM v této sezóně slaví 40. narozeniny, Mercedes-AMG náležitě slaví 130 let motoristického sportu značky s „hvězdnou“ kvalitou – pod heslem „Definování motoristického sportu od roku 1894“.

„Od uvedení DTM v roce 1984 se jako značka můžeme ohlédnout za dlouhou a velmi úspěšnou historií, kterou samozřejmě chceme dožít i nyní. Jak je známo, sezóna DTM 2023 vůbec nesplnila naše očekávání. Dlouhá období sezóny jsme stíhali soupeře. Abychom dokázali zopakovat minulé úspěchy, soustředíme se na nadcházející sezónu. Naším cílem je jednoznačně bojovat o titul. S ohledem na to se těším na vzrušující a strhující sezónu s našimi týmy a partnery,“ říká Christoph Sagemüller, šéf Mercedes-AMG Motorsport.

Stolz a Maini tvoří duo pro Mercedes-AMG Team HRT od roku 2022. Loni Stolz získal jedno vítězství a pódium na Sachsenringu pro tým z Drees a také další pódium v ​​Zandvoortu a na DEKRA Lausitzring. Maini se stal prvním indickým jezdcem v DTM, když debutoval v roce 2021. V témže roce se zapsal více do historie, druhým místem a umístěním na stupních vítězů na Norisringu.

V Auerovi a Engelovi usednou za volant týmu Mercedes-AMG Team Winward Racing dvě zkušené hvězdy DTM. Od svého debutu v roce 2015 absolvoval Auer 139 startů v DTM a sezónu 2022 zakončil jako vicemistr šampionátu. Engel se poprvé objevil za Mercedes-AMG v DTM již v roce 2008 a loni zazářil vítězstvím v Zandvoortu.

„Při pohledu na náš úspěch na mezinárodní scéně je Mercedes-AMG GT3 extrémně konkurenceschopným vozem. Loni jsme nedokázali využít tento potenciál a výzvu k titulu v DTM. Přes zimu jsme zavedli ty správné věci pro rok 2024 a s naší sestavou dvou výkonnostních týmů a čtyř výkonnostních jezdců se cítíme ideálně umístěni,“ říká Stefan Wendl, vedoucí zákaznických závodů Mercedes-AMG.

Jiří Košta

Recent Posts

Ferrari podalo protest na výsledky závodu 6H Spa

Tým Ferrari AF Corse podal protest proti rozhodnutím sportovních komisařů, že závod bude restartován po…

2 dny ago

Hertz Team Jota vítězí v prodlouženém závodě ve Spa

Dvoučlenná posádka týmu Herzt Team Jota, Callum Ilott a Will Stevens, si připisují vítězství ve…

4 dny ago

Mick Schumacher: Eau Rouge není zatáčka ve formuli 1, ale v Hypercars rozhodně ano

Mick Schumacher letos jezdí v kategorii Hypercars ve WEC s vozem Alpine. Ve Spa absolvoval…

5 dny ago

Naše tempo je ve Spa stejné jako v Imole a Kataru, říká Kvyat

Dojmy pilotů po kvalifikaci na šestihodinový závod ve Spa se liší, Toyota se svým tempem…

5 dny ago

Ferrari AF Corse s číslem 50 přichází o svou pole position, první je nakonec Porsche

Hypercar Ferrari s číslem 50 získalo pole position do šesti-hodinového závodu ve Spa, avšak bylo…

6 dny ago

Vettelův start ve WEC s Porsche Penske není vyloučen

Sebastian Vettel testoval Hypercar Porsche, Porsche 963 LMDh, minulý měsíc v Aragonu. Spekulace o jeho…

6 dny ago