Top téma

Glickenhaus končí ve WEC

Jim Glickenhaus oznámil, že jeho tým, Scuderia Glickenhaus, se nepostaví na startovní rošt World Endurance Championship v roce 2024. Kromě rostoucích nákladů je důvodem i to, že šance bojovat o podia a výhry pro tým není.


Třísezónní program Jamese a Jesseho Glickenhausových ve třídě Hypercar FIA WEC se do sezóny 2024 neprotáhne. Toto rozhodnutí znamená konec programu, který se bude pamatovat jako základní kámen éry Hypercar, a zejména rekord týmu v Le Mans.

Jim Glickenhaus potvrdil, že vozy SCG 007 týmu Joest Racing vyrobené a připravené pro Joest Racing se nevrátí, a uvedl, že je potřeba investovat sedmimístné dolarové částky do modernizace vozů, aby udržely krok s vývojovými křivkami z hlavní automobiloví OEM, kteří nyní soutěží ve FIA ​​WEC.

„Zpočátku, po špatném otočení, aby se přizpůsobil původní Aston Martin Valkyrie LMH, to bylo docela jednoduché. Postavili jste auto v souladu s předpisy, které dokázalo zajet 3:30 v Le Mans a měli jste vše připraveno na dobu trvání.

Od té doby však došlo k až příliš předvídatelnému posunu k tomu, aby výrobci řídili vývoj vpřed, zatímco my jsme na samé hraně. Abychom pokračovali v konkurenčním stavu, museli bychom investovat do speciálního bloku pro motor nebo bychom museli provozovat současný motor tak chudý, že by se řízení tepla stalo problémem, což znamená investici do nové karoserie.

Když to dáme dohromady, jde o částky, které prostě nemůžeme ospravedlnit, když pracujeme na budování segmentu silničních automobilů,“ sdělil Jim Glickenhaus.

Zdá se, že Glickenhaus opustí scénu motorsportu úplně, ale může se ohlédnout za programem, který čítal 12 závodů FIA WEC během tří sezón, včetně trojice dvou vozů v Le Mans.

Tereza Černá

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago