Top téma

Robin Frijns vstupuje do BMW

BMW podepsalo smlouvu s Robinem Frijnsem do svého továrního programu jezdců a bude se podílet na testování prototypu německého výrobce M Hybrid V8, se kterým bude Frijnsův současný tým WRT příští rok závodit ve třídě Hypercar FIA World Endurance Championship.


Frijns dříve závodil ve Formuli BMW Europe a titul získal v roce 2010, posledním roce seriálu. Od té doby závodil v různých vozech a udělal si jméno jako tovární jezdec Audi v závodech DTM a GT3.

BMW mezitím posiluje svůj tým továrních jezdců, připravených na útok WEC příští rok společně s WRT. Mnichovský výrobce podepsal mnoho bývalých jezdců Audi a bývalých Frijnsových týmových kolegů, včetně Driese Vanthoora, Reného Rasta a Charlese Weertse.

Kromě toho má BMW na seznamu další jezdce, včetně Sheldona van der Linde, Maxime Martina a nového mistra světa Formule E Jakea Dennise. Konečná sestava programu nebyla potvrzena, ale je velmi pravděpodobné, že bude zahrnovat Frijnse.

Frijns letos závodil ve WEC v #41 WRT Oreca 07-Gibson, po boku Seana Galaela a Ferdinanda Habsburga. Toto trio je s 52 body osmé v tabulce. Frijns, Habsburg a bývalý týmový kolega Charles Milesi vyhráli 24 hodin Le Mans v roce 2021 s WRT spolu s titulem LMP2.

Letos také závodil ve Formuli E pro Abt Sportsline, ale pro Nizozemce to nebyl úspěšný rok, získal pouze šest bodů. Pilot se zranil v úvodním víkendu sezóny a čtyři závody se zotavoval. Pro příští sezónu se vrací do Envision, svého bývalého týmu, aby nahradil Nicka Cassidyho svázaného s Jaguarem. MotorsportWeek.com zjistil, že je to částečně kvůli Frijnsově nové smlouvě s BMW.

„Se svou všestranností a bohatými zkušenostmi v závodech prototypů je Robin Frijns fantastickým přírůstkem do našeho týmu továrních jezdců,“ řekl Andreas Roos, šéf BMW M Motorsport.

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

14 hodinami ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

15 hodinami ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

1 týdnem ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

1 týdnem ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

1 týdnem ago