GT World Challenge

Jessica a Andreas Bäckmanovi pojedou na Monze v rámci GT4 European Series

Andreas a Jessica Bäckmanovi dnes oznámili, že se tento víkend představí jako hosté v GT4 European Series na trati v italské Monze. Bude to první soutěž, kterou sourozenci pojedou společně a připraví je na sezónu německé série ADAC GT4 Germany, která začíná v květnu.


Od té doby, co před pěti lety udělali sourozenci krok k automobilovým závodům, soutěží v Touring Car Racing ve vozech TCR. V předchozí sezóně Andreas závodil ve skandinávském šampionátu cestovních vozů (STCC) a skončil celkově třetí v šampionátu se třemi vítězstvími, dvěma pole position, sedmi umístěními na stupních vítězů a třemi nejrychlejšími koly. Jessica závodila v ADAC TCR Germany Championship, což je německá obdoba STCC, Jessica skončila celkově druhá v šampionátu se čtyřmi vítězstvími, devíti umístěními na stupních vítězů, dvěma pole position a třemi nejrychlejšími koly.

Pro letošní sezónu se sourozenci rozhodli jít úplně jinou cestou a vkročit do závodů GT. Během kariéry Andrease a Jessicy v motoristickém sportu soutěžili individuálně v každém voze. Pro letošní sezónu budou spolu sdílet auto a závodit spolu ve voze Aston Martin Vantage GT4. Závody trvají jednu hodinu s povinnou změnou jezdce v polovině závodu, což bude pro Jessicu a Andrease něco úplně nového, čemu se přizpůsobí.

„Bude zábavné vyzkoušet si pro letošní sezónu něco úplně jiného tím, že budeme soutěžit v GT4, a je vzrušující mít možnost sdílet auto s Jessicou. Během sezóny se budeme muset hodně učit, ale stále míříme vysoko a chceme být schopni bojovat na špici, říká Andreas Bäckman.

Před několika týdny sourozenci oznámili, že změní směr a zaměří se na závody GT namísto TCR, se kterými v posledních několika letech soutěžili s působivými výsledky. Nyní sourozenci oznamují, že se tento víkend představí v GT4 Europe s celkem 52 vozy na startovním roštu.

„Bude velmi vzrušující konečně odjet první závod s Andreasem. Byli jsme na několika testech a spolupracujeme velmi dobře, teď bude zábavné sledovat, jak si povedeme proti našim konkurentům. Ale ohledně debutu jsme pokorní, protože budeme čelit 51 dalším jezdcům, kteří jsou nejlepší z celé Evropy, bude to dobrý test, abychom viděli, na čem musíme více zapracovat, jsme tady, abychom do toho dali všechno, říká Jessica Bäckman.

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

15 hodinami ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

15 hodinami ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

1 týdnem ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

1 týdnem ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

1 týdnem ago