DTM

Uvidíme znovu hvězdu MotoGP Andreu Doviziosa v DTM?

V DTM by mohlo dojít ke vzrušujícímu převratu: Podle informací z ‘Motorsport-Total.com’ ex-hvězda MotoGP Andrea Dovizioso koketuje se vstupem do série!


Sedmatřicetiletý Ital, který byl třikrát na druhém místě v nejvyšší třídě motocyklů a loni po 15 vítězstvích ukončil kariéru, bude v pondělí a dnes v úterý testovat BMW M4 GT3 pro tým Project 1 na Hockenheimu.

Andrea Dovizioso testuje BMW M4 GT3 týmu Project 1 v Hockenheimu.
A není to náhoda, dobře informované kruhy totiž slyšely, že Dovizioso chce dvoudenním testem vyhodnotit, zda je pro něj vstup do DTM variantou. Protože nový tým BMW DTM Project 1 stále hledá druhého jezdce poté, co byl pro sezónu 2023 potvrzen pouze Marco Wittmann.

A tým WRT je tam také s M4 GT3 a Maximem Martinem, 20letým týmovým nováčkem Niklasem Krüttenem a Valentinem Rossim, což znamená, že se během testu potkali Dovizioso a jeho bývalý rival z MotoGP. To bylo mimochodem plánováno již v roce 2019, kdy Dovizioso – tehdy ještě v éře 1. třídy – absolvoval hostující start DTM ve WRT-Audi v Misanu.

Rossi měl ten víkend skutečně jet, ale závazek MotoGP vůči BMW selhal ze smluvních důvodů. Protože zatímco Doviziosův bývalý zaměstnavatel Ducati patří do Audi Group, Yamaha a BMW se nedohodly.

Dovizioso má nejen zkušenosti s DTM, ale také řídil závodní vozy podobné GT3. Konkrétně v roce 2016 v Lamborghini one-make cup Super-Trofeo, kdy jako hostující závodník ve Valencii vybojoval dvě třídní vítězství a stal se vicemistrem světa ve třídě Pro-Am.

Dovizioso zaujal již v roce 2019 svým startem DTM ve WRT-Audi, což by také mohlo hovořit o angažmá v DTM: Dovizioso by pravděpodobně měl možnost zajistit si financování kokpitu svým jménem. Tým potřebuje na používání dvou vozidel 2,4 až 2,6 milionu eur ročně a BMW ho podporuje téměř milionem eur. Tým může uvést na trh vůz, o kterém Dovizioso uvažuje.

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago