Podle Kollese stojí Villeneuve před velkou výzvou

Podle Kollese stojí Villeneuve před velkou výzvou

 
  

Jacques Villeneuve byl oznámen jako pilot vozu Vanwall ve WEC pro letošní sezonu, včetně 24 hodinového závodu v Le Mans. Podle šéfa týmu, Romuluse Kollese, to bude mít v Le Mans hodně těžké.


Jacques Villeneuve bude letos debutovat v mistrovství světa vytrvalostních závodů. Jeho cílem je získat alternativní trojkorunu motorsportu, tedy vyhrát šampionát ve formuli 1, Indy 500 a 24 hodin v Le Mans. Indy 500 vyhrál Villeneuve v roce 1995, šampionát formule 1 v roce 1997, takže mu zbývá jen výhra v Le Mans. 

Podle šéfa týmu Vanwall to ale bude mít Villeneuve v Le Mans těžké: „Abych byl upřímný, byla to víceméně náhoda. Známe se mnoho let z formule 1. Dostali jsme se do kontaktu přes společného přítele. Zdálo se, že má velký zájem závodit znovu celou sezónu. Proto jsme zorganizovali test v Barceloně a pozvali jsme ho, aby zjistil, jestli rád řídí auto. 

Snažili jsme se najít způsob, jak ho podepsat a jít dál. Myslím, že je pro nás velmi pozitivní a zahrnout šampiona formule 1, šampiona IndyCar a vítěze Indianapolis 500 do WEC. 

Bude to těžké. Je před ním dlouhá cesta, protože v autě nemá najeto tolik kilometrů. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »