Výměna manželek v GT3 – Emil Frey s Ferrari, Iron Lynx s Lamborghini

Výměna manželek v GT3 – Emil Frey s Ferrari, Iron Lynx s Lamborghini

 
  

Švýcarský tým přešel ke značce Ferrari. Tým, který vyhrál několik závodů a získal týmový titul v ADAC GT Masters v roce 2022, zatím nepojmenoval závodní sérii, kde bude působit.


S Iron Lynx je tu tedy hra na změnu: Tým Andrea Picciniho provedl v zimě velkolepou změnu z Ferrari na Lamborghini, který už se prezentoval v americkém šampionátu IMSA. Emil Frey Racing nyní dělá přesně opačný krok.

Jde o zásadní převrat v týmu, který donedávna spolupracoval s několika továrními jezdci Lamborghini. Tým ze Safenwilu nasazoval Lamborghini Huracan GT3 Evo čtyři roky. Naposledy Emil Frey Racing vyhrál klasifikaci týmů v ADAC GT Masters 2022.

„Díky velmi dobré spolupráci s Lamborghini Squadra Corse jsme byli schopni v posledních letech dosáhnout některých špičkových výsledků. Rádi bychom vám poděkovali za důvěru a dobrou spolupráci,” říká šéf týmu Lorenz Frey-Hilti.

Změna k Ferrari nyní znamená velké pozdvižení v týmu. To již existovalo v roce 2019, kdy Emil Frey Racing přešel z Lexusu na Lamborghini. Tehdy strávili sezónu v International GT Open, aby se seznámili s novým materiálem.

Je nepravděpodobné, že se to bude opakovat i tentokrát. Emil Frey Racing je nyní pevně usazen na scéně GT3, zatímco před rokem 2019 to byl spíše tým „psanců“ s exotickými vozidly od Jaguaru po Lexus.

Všechny současné řady GT3 jsou způsobilé, včetně možnosti v mistrovství světa vytrvalostních závodů (WEC) od roku 2024. Ferrari již není zastoupeno v DTM po stažení AF Corse. Na výběr je také konvenční řada GT3 s ADAC GT Masters a GT World Challenge (GTWC) Europe.

Sám Frey-Hilti říká, že to bude těžké: „Máme velmi málo času do začátku sezóny. I přes málo času na přípravu jsme si jisti, že před prvním závodem budeme dobří se zbrusu novým Ferrari 296 GT3 a naše dlouholeté zkušenosti s GT3, abychom byli připraveni.”

Skupina Emil Frey, jeden z největších prodejců automobilů v Evropě, je od října 2022 v Mnichově oficiálním partnerem Ferrari v Německu s distribuční společností Emil Frey Sportivo. Byla to jedna z mála mezer v portfoliu skupiny, která se nyní zaplnila.

Kromě nového nářadí přibudou i noví řidiči. Emil Frey Racing má filozofii pracovat částečně s mladými talenty a částečně s továrními jezdci. Jedním z největších objevů týmu je dnešní tovární jezdec Audi Ricardo Feller.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »