Pokračování ZVO v GT Masters a GT4 Germany je nepravděpodobné

Pokračování ZVO v GT Masters a GT4 Germany je nepravděpodobné

 
  

Hlavní sponzor se stahuje, Philipp Zakowski se chystá odejít jako výkonný ředitel a oba GT programy jsou velmi nepravděpodobné. ZVO Racing vstupuje do roku 2023 s nejistou budoucností.


Byli hvězdami v ADAC GT Masters 2022, ale už po prvním roce může být všemu konec. ZVO Racing, nejúspěšnější tým v GT Masters v roce 2022 podle vítězství, nebude soutěžit v programu GT3 nebo GT4 v roce 2023, pokud se co nejdříve nenajde nový hlavní sponzor.

V tuto chvíli je tým Philippa Zakowského a ex-jezdce DTM Jörga van Ommena bez hlavního sponzora. Georg Haub, jehož syn Robert závodil v závodech GT4 pro ZVO, se z projektu stáhl. 

„Současná finanční situace je extrémně obtížná. Pokud hlavní sponzor vypadne po prvním roce projektu, který byl navržen tak, aby trval několik let, je to velká škoda,” sdělil šéf týmu Zvo, Philipp Zakowski, webu Motorsport-Total.com.

To znamená, že hlavní zdroj peněz tří ze čtyř vozů ZVO je pryč. Je to ale ještě horší, protože výrazné růžové auto je nyní ohroženo také. To jezdilo v roce 2022 jako oficiální vůz od Mercedes-AMG.

„Je jasné, že po oznámení ADAC minulý týden, že ADAC GT Masters se nyní bude konat jako série v doprovodném programu DTM, je velmi pravděpodobné, že náš továrně podporovaný program s AMG bude také pohřben,“ dodává Zakowski.

„Přestože zatím nemáme žádné závazné informace od výrobce, neumíme si představit, že výrobce bude poskytovat podporu v podpůrné programové řadě. Když se nyní podíváte na všechny zmíněné faktory, šance, že budeme schopni dát dohromady program GT v roce 2023 jsou velmi špatné.”

Co tedy tým čeká dál? Podle Zakowského se budou snažit udržet v chodu část týmu vedenou Jörgem van Ommenem. To platí pro úkoly ve Ferrari Challenge a eventové agentuře, která zahrnuje respektovanou cateringovou službu.

Zakowski zdůrazňuje, že vztah mezi ním a van Ommenem je neporušený, a odmítá tak spekulace z paddocku, že došlo ke sporu: „Jörg a já máme naprosto normální vztah. Určitě jsou všude normální a zdravé názorové rozdíly.”

Zakowski chce odejít z GmbH

Plánuje však odejít ze společnosti Zakowski & van Ommen GmbH: „Bez velkého projektu, jako je ten, který jsme letos založili, není pro dva jednatele dostatek finančního prostoru.

„Současná situace je ale velmi obtížná,” přiznává Zakowski. V případě, že čtyři vozy Mercedes-AMG nebude možné použít, Zakowski by je rád „uvedl na trh“ – tedy prodal nebo pronajal.

„Současná situace je pro nás víc než jen zklamáním. Když uvážíte, že jsme odstartovali teprve loni v říjnu – v dubnu jsme si zajistili první vítězství při prvním víkendu ADAC GT Masters. Následovaly další čtyři výhry v sezóně.

Všichni naši lidé na tomto úspěchu velmi tvrdě pracovali. Jsme za to velmi vděční. Zklamání je v současné situaci velmi velké. Ale bez silného finančního partnera za vámi se bohužel takové programy nedají financovat.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »