Akkodis ASP pojede v GT World Challenge i letos

Akkodis ASP pojede v GT World Challenge i letos

 
  

Akkodis ASP bude letos také startovat v GT World Challenge Europe. Je však možné, že tým sníží počet vozidel v závodní sérii.


Rok 2022 byl úspěšnou sezónou Akkodis ASP. Raffaele Marciello, Daniel Juncadella a Jules Gounon vyhráli 24h Spa s francouzským týmem. Trio jezdců také dokázalo na konci sezóny vyhrát titul GT World Challenge Europe Endurance Cup a Raffaele Marciello, který soutěží se švýcarskou licencí, vyhrál celkové hodnocení GT World Challenge Europe. Spolu s Rusem Timurem Boguslavskiym bojoval Marciello do konce sezóny také o titul v GT World Challenge Europe Sprint Cup. Tým Jérôma Policanda mohl slavit i v oblasti GT4 – Jim Pla a Jean-Luc Beaubelique získali titul v Pro-Am Cupu v evropské sérii GT4 a Akkodis ASP vyhrál i týmovou klasifikaci ve třídě.

Není překvapením, že Akkodis ASP letos pokračuje v programu ve špičkovém šampionátu SRO a bude opět působit v Endurance Cupu a Sprint Cupu.

Jérôme Policand však svým francouzským kolegům z Endurance Info řekl, že tým možná sníží počet vozidel v závodní sérii. Policand uvedl, že tým v současné době plánuje se dvěma vozy ve Endurance Cupu a jedním vozem ve Sprint Cupu. V roce 2022 vůz kromě dvou vozů ve vytrvalostních závodech přihlásil do hodinových závodů celkem čtyři Mercedesy-AMG GT3. V předběžném plánování však mohou přibýt další vozidla

V tuto chvíli nelze vyloučit, že Akkodis ASP kromě programu v GT World Challenge Europe absolvuje další program GT3 v jiné závodní sérii.

K některým programovým úpravám dojde i v oblasti GT4. Poté, co se francouzský závodní tým v roce 2022 utkal se čtyřmi Mercedesy-AMG GT4 v evropské sérii GT4, je v současné době dosti nepravděpodobné, že tým bude znovu soutěžit v kontinentální závodní sérii SRO. Program ve francouzském šampionátu FFSA GT je však pevně daný a bude pokračovat.

V jednom z vozů bude sedět i česká závodnice Gabriela Jílková, která je součástí projektu Matmut 100% ženské posádky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »