Úvod Indian Racing League je pro Gabrielu Jílkovou plný smůly

Úvod Indian Racing League je pro Gabrielu Jílkovou plný smůly

 
  

Jak jsme před časem informovali, indický šampionát s monoposty Wolf pod názvem Indian Racing League, zahájil premiérovou sezonu. Neobešlo se to ale bez problémů technických a organizačních.


První víkend na městském okruhu Hyderrabad byl odložen pro technické problémy s vozy, což znamená, že se odjelo pouze pár kol ve volných trénincích.

Závodníci se tak přesunuli do jiného indického města, kde se už konečně mohla odstartovat letošní sezona.

Madras Motor Race Track v Chennai tak byla svědkem nabité akce, která přinesla zajímavé předjížděcí manévry, ale také divoké nehody.

Šampionát vždy během jednoho víkendu pořádá dva závody sprintové a jeden hlavní. Během sprintů vždy startuje jeden pilot z vybrané posádky, zatímco v tom hlavním se během zastávky v boxech střídají za volantem.

V takové situaci to znamenalo, že první sprint jela Jílková a druhý Hyman. Přičemž pro endurance měl startovat Hyman, kterého pak měla vyměnit Češka v boxech. To se ale nestalo.

Vůz týmu Goa Aces měl technické problémy v úvodu víkendu, což posádku posunulo v kvalifikaci až téměř na chvost. Jílková do závodu startovala, ale pro přetrvávající problémy byla nucena odstoupit.

„Nebyl to jednoduchý víkend. Snažili jsme se z vozu dostat maximum, ale technika nás trápila. Je to zkrátka ta nepříjemná stránka motorsportu,” komentovala dění Češka.

Zdálo se, že se přes noc podařilo vyřešit problémy, jelikož kolega Hyman se ve svém závodě posunul z osmé pozice až na druhou. Bohužel pár minut před koncem vycestoval mimo trať, kde se při pokusu o návrat jeho vůz převrátil. Závodník naštěstí po hrozivé nehodě vystoupil nezraněn.

Jelikož pár minut na to následoval endurance závod, tak dvojice týmu Goa Aces nemohla nastoupit. Pro Jílkovou a Hymana je to po prvním oficiálním víkendu nula bodů.

„Bohužel to byl víkend plný smůly, který jsem já osobně nijak ovlivnit nemohla. Je to škoda, protože když vše zaklaplo, tak se nám dařilo. Druhý trénink jsme například dokázali vyhrát, takže rychlost máme. Doufejme, že se nám bude příští týden na tomto místě dařit více,” dodává Jílková pro True Racing.

Všechny závody dokázala vyhrát posádka ve složení Neel Jani a Akhil Rabindra. Dvojice diktovala tempo od startu do cíle, a proto si zaslouženě odváží z Chennai vedení v šampionátu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »