DTM

Maini: Mercedes je s mými výkony spokojený

Po juniorské závodní kariéře, která přinesla vítězství v závodech britské F4, Toyota Racing Series a GP3 Series, Arjun Maini v roce 2021 přešel na plný úvazek na závody GT3 vozů s Mercedesem, aby primárně soutěžil v DTM.


Po prvním umístění na stupních vítězů a několika prvních pěti kvalifikačních výsledcích s týmem GetSpeed ​​pro jeden vůz v loňském roce se tento indický jezdec přesunul do týmu HRT, který dopomohl Maximiliana Gotze k titulu, a pustil se do dvojitého programu v DTM a GT World Challenge Europe v roce 2022.

Maini se zpočátku snažil porozumět filozofii nastavení HRT, zejména tváří v tvář větší a konkurenceschopnější síti ve srovnání s rokem 2021, ale jeho výkony se v druhé části kampaně viditelně zlepšily.

Junior Mercedes Maini během finále titulu v Hockenheimu řekl, že německý výrobce ví, čeho je schopen po dvou sezónách závodění pod jeho křídly. Ale stejně tak chce usilovat o lepší výsledky, protože cítil, že letos v DTM nevyužil svůj potenciál.

„Jsem šťastný z toho, na co jsem se díval, jsem spokojený se svým potenciálem, ale výsledky samozřejmě nepřišly. Nebyl jsem tam, kde bych chtěl být.

Je otázkou času, než se to začne skládat dohromady. Myslím, že je to velmi těžký šampionát. Jeden den můžete být v první pětce a druhý den jste 18., 19. místo. Nejde o to, že byste dělali něco špatně, že úroveň je tak vysoká.

Takže nakonec musím zapracovat na tom, abych se tam dostal konzistentněji v top 10 a pak už jsem v šampionátu mnohem výše.

Na konci loňského roku jsem byl také super silný. Ale myslím, že na začátku roku jsem se trochu trápil. Řekl bych, že jsem šel trochu dozadu.

Spíš jde o to, dát to dohromady. Bojoval jsem, dělal jsem spoustu chyb a tak. Takže v průběhu roku jsem se zlepšoval a teď si myslím, že jsem konečně zpět na úrovni, která je o něco lepší, než kde jsem skončil loni.”

Sezónu nakonec zakončil na 19. místě s 24 body a porazil některé další jezdce ze stáje Mercedes včetně Mikaela Greniera, Maximiliana Buhka a Davida Schumachera.

Výsledky byly mnohem lepší v GTWCE se stejným týmem HRT, Maini skončil pátý v Gold cup spolu s majitelem týmu Hubertem Hauptem a Florianem Scholzem v Mercedesu.

Indický jezdec ve skutečnosti vedl třídu v posledním kole finále sezóny v Barceloně, ale v dramatickém závěru závodu ho vyřadil Lucas Auer.

Maini řekl, že chce pokračovat ve svém vztahu s Mercedesem v roce 2023 a v ideálním případě by rád spojil své povinnosti v DTM s účastí v dalších šampionátech GT3 a endurech.

„Pro mě je mým cílem zůstat u AMG a pokusit se zůstat v DTM. To je hlavní cíl a na tom pracuji.

Chtěl bych zůstat v DTM, to je jisté. Čím více šampionátů můžu udělat k tomu, tím lépe. GT World Challenge je těžké,” dodává Ind.

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago