ADAC GT

Je to tady! Velké finále ADAC GT Masters

ADAC GT Masters míří do svého posledního víkendu letošní sezony, který se bude konat na německém okruhu v Hockenheimu. Raffaele Marciello je stále ve vedení šampionátu s náskokem 41 bodů na Engelharta a Güvena. Schiller a Gounon jsou třetí.


Favoritem na titul je vedoucí Raffaele Marciello. Tovární jezdec Mercedesu bude startovat do posledních dvou závodů sezóny s náskokem 42 bodů  s podporou svého týmového kolegy Daniela Juncadelly. Christian Engelhart a Ayhancan Güven s vozem Porsche 911 GT3 R týmu Joos Sportwagentechnik, věří, že šanci na titul stále mají. Marciello je ale před víkendem klidný. 

„Příprava začíná v pátek závodního víkendu. Nedávno jsme jeli v Hockenheimu v rámci GT World Challenge, když závodíte téměř každý víkend, tak speciální příprava už vlastně není vůbec potřeba,“ sdělil Marciello. 

Proto, aby se Marciello nestal šampionem, by nesměl vůbec bodovat v průběhu víkendu. Rodilý Švýcar ale zůstává opatrný: „Ještě není nic vyhráno a musíme dál tlačit. Tým je dobře připravený. Na Hockenheimu jde hlavně o to vyvarovat se zbytečných chyb.”

Naposledy vyhrál šampionát jednotlivec v roce 2017

Bude tomu tak poprvé, kdy jeden jezdec vyhraje ADAC GT Masters, naposledy to byl Jules Gounon v roce 2017. Gounon je nyní kolegou Marciella v Mercedesu. Oba vyhráli 24hodinovku ve Spa společně s Danielem Juncadellou, v ADAC GT Masters proti sobě bojují v různých týmech.

Gounon však s Marciellem vychází dobře: „Vyhýbáme se jeden druhému a ani se nezdravíme. Ne, vtípky stranou. Máme spolu dobrý vztah,” řekl Francouz.

„Pracovali jsme spolu dva roky a dosáhli jsme dobrých výsledků. Je radost závodit s Lellem (Marciellem), protože víte, že ve voze vždy něco dodá,” pochválil svého kolegu Gounon. 

„Ale někdy je to opravdu těžké. Jeden víkend spolu vyhrajeme závod a další víkend závodíme proti sobě.”

Pro Gounona je dobrý vztah mezi nimi základem tvrdého, ale férového závodění. ,,Mám k němu velký respekt a určitě je to stejné i obráceně. Člověk pak nedělá šílené manévry jako třeba někdo jiný,” dodal.

Gounon a Schiller jsou třetí v šampionátu a matematicky stále mají šanci na vítězství v šampionátu. Fabian Schiller naději neztrácí: „V Hockenheimu se chceme rozloučit úspěchy ze sezony. Dokud to bude ještě matematicky možné a bude minimální šance vyhrát šampionát, zkusíme všechno.

Pokud jde o počet vítězství, jsme napřed a mohli jsme tento rekord na Sachsenringu zlepšit, kdyby nebylo zbytečné nedělní diskvalifikace z kvalifikace. Čistě z hlediska výkonu máme jeden z nejsilnějších balíků v poli, ale bohužel jsme to nemohli ukázat v každém závodě.”

Tereza Černá

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

14 hodinami ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

15 hodinami ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

1 týdnem ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

1 týdnem ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

1 týdnem ago