ADAC GT

Haupt Racing Team zvažuje vstup do ADAC GT Masters

Haupt Racing Team je v jednání o vstupu do ADAC GT Masters 2023. Program GT4 je pro tým také stále možností, ačkoli ADAC GT4 Germany by byl zajímavou platformou vedle programu na Nordschleife.


Připojí se Haupt Racing Team k ADAC GT Masters pro sezónu 2023? Ředitel HRT Uli Fritz v rozhovoru pro GT-Place potvrdil, že úspěšný tým z Meuspath jedná s ADAC o zapojení, protože zákazničtí jezdci z týmu Mercedes mají zájem o program v Mezinárodním německém šampionátu GT.

„Máme jednoho nebo dva jezdce, kteří mají zájem o ADAC GT Masters. ADAC GT Masters považuji za zajímavou platformu. Otázkou na závěr je, zda se specializujete na témata SRO, tedy GT World Challenge Europe Sprint a Endurance, nebo GT World Challenge Europe Endurance a ADAC GT Masters. To samozřejmě závisí na tom, co chtějí jezdci a sponzoři, a v tom je GT Masters samozřejmě zajímavější než GT World Challenge Europe Sprint Cup.

Na ADAC GT Masters mi přijde těžké, že to není týmový sport. Máte dva jezdce a čas zastávky v boxech je neutralizován. To mi připadá zajímavější tady v DTM a v GT World Challenge Europe Sprint Cup, ale GT Masters má určitě jiné výhody. Jak jsem řekl: zapojení bych nevylučoval, podíváme se na to zblízka, ale nakonec záleží na tom, jaké potenciální zákazníky, jezdce a sponzory pro který program máte.“

Fritz ale také zdůrazňuje, že program v ADAC GT Masters by nebyl náhradou za start v DTM. Program v šampionátu GT3 ADAC by byl dalším rozšířením programu pro tým se sídlem v Meuspath.

„Stále je to pro nás cíl! Je to jistě zajímavé téma. V některých konstelacích je to ale z mého pohledu těžké financovat, zvlášť když v autě jede jen jeden člověk jako tady v DTM Trophy. Zde můžete využít jen pár synergií s programem DTM, takže s ADAC GT Masters je to vlastně lepší řešení.

Tady to nejde, protože si tu musíte postavit vlastní stan a máte různé ubytování, má to své důvody a všechno je v pořádku. Ale musíte se na to všechno dívat velmi pečlivě. Ale řekl bych to tak, že program GT4 na Nordschleife bych považoval za velmi zajímavý příběh a jakmile se do toho pustíme, můžete přemýšlet i o jiných věcech.“

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago