DTM

Theo Oeverhaus hodnotí start v DTM

Mladý závodník absolvoval premiéru v DTM během posledního závodního víkendu. Aby toho nebylo málo, tak startoval i v doprovodné sérii DTM Trophy. Na návrat do vyšší kategorie se ale určitě chystá i v budoucnu.


„Když jsem vedl pole, byl to mega pocit! Prostě to neumím popsat! V tu chvíli jsem byl opravdu hrdý, i když vím, že to první místo bych asi moc dlouho neudržel…“

I po pár dnech Theo Oeverhaus stále řádí. Když 17letý pilot mluví o premiéře v DTM, je jasně slyšet jeho vzrušení. Během víkendu měl jezdec z Osnabrücku svůj první start s BMW M4 týmu Walkenhorst Motorsport a závodil také v zásobě talentů DTM Trophy.

„Odvedl skvělou práci,“ uznává jeho trenér, bývalý tovární jezdec BMW Jörg Müller.

„Celkově jsem velmi šťastný,“ shrnuje Oeverhaus. „Mohu se ohlédnout za bezchybným víkendem. V obou závodech jsem dosáhl cíle, který jsem si stanovil jsem si výsledky v top 20 a víkend jsem absolvoval bez jakýchkoliv škod a jiných incidentů. Jsem s tím absolutně spokojený. Přechod tam a zpět mezi DTM a DTM Trophy byl samozřejmě extrémně obtížný, mezi boxem DTM a markýzou DTM Trophy jsem běhal velmi často. Adaptace na vůz byla také obtížná, zvláště v kvalifikaci, kde na to máte jen dvě kola. Dvě různá auta s různými jízdními styly, to rozhodně nebylo jednoduché.”

Díky intenzivní přípravě společně se svým týmem měl Oeverhaus pocit, že je na svou premiéru v DTM dobře vybaven.

„Jediná věc, která mě opravdu překvapila, byl opravdu vysoký počet rozhovorů, které jsem poskytl. Zájem médií je mnohem větší, než jsem kdy zažil. To, že jsme museli tak dlouho čekat, než se akce v sobotu konečně rozběhne, také nebylo ideální, ale to bylo stejné pro všechny. A vedení pole v neděli je něco, na co jsem byl opravdu hrdý.”

Jörg Müller, Oeverhausův automobilový inženýr a trenér v DTM Trophy, nemůže nic jiného než souhlasit: „Výsledky v žádném případě neodrážejí jeho výkon. Člověk musí opravdu velmi vysoko hodnotit, čeho dosáhl. Dvakrát se dostal do cíle a časy na kolo byly naprosto úctyhodné. Víkend byl velmi náročný, ale dal se dohromady extrémním způsobem. Po sobotním závodě DTM za námi přišel a řekl: Myslím, že mám zlomenou holeň!

Pracoval opravdu tvrdě hodinu a pak musel rovnou do závodu Trophy. Samozřejmě bylo těžké se přizpůsobit, ale zvládl to a v nedělní kvalifikaci na Trophy odvedl dobrou práci. V závodě byl asi trochu moc nedočkavý, ale celkově jsem s Theem víc než spokojený!“

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago