DTM

Red Bull chtěl posadit Coltona Hertu do DTM

Red Bull měl plány nasadit vítěze závodu IndyCar, Coltona Hertu, do víkendu DTM v Rakousku jako součást jeho snahy dostat ho do Formule 1. Na poslední chvíli se však jeho hostující účinkování zrušilo, spolu s vyjednáváním o jeho místě v F1.


Red Bull chystal přihlásit další Ferrari 488 GT3 v DTM pro amerického jezdce, Coltona Hertu, do svého domácím víkendu na Red Bull Ringu 23. až 25. září. Herta se měl připojit ke stálým závodníkům Felipemu Fragovi a Nickovi Cassidymu v sestavě AF Corse.

V plánu bylo oznámit hostování Herty veřejnosti jen pár dní před závodem, aby to způsobilo překvapení, ale Red Bull se později rozhodl, že to nebude dělat a přihlášku stáhl.

I když přesný důvod zrušení přihlášky není jasný, mohlo by to mít něco společného s tím, že se Red Bull vzdal možnosti připojit Hertu na startovní rošt Formule 1 v příští sezóně s AlphaTauri. Doufal, že FIA ​​nabídne speciální výjimku za superlicenci pro Hertu, který má pouze 32 ze 40 bodů potřebných k superlicenci. 

Jakmile však bylo jasné, že FIA ​​neudělí výjimku, Red Bull upustil od svého úsilí získat ho, a to mohlo vést k tomu, že tým také zrušil jeho start v DTM.

Je známo, že plánovaný výlet do DTM by neměl pomoci Hertovi získat superlicenci, protože hosté nemají nárok na mistrovské body. Místo toho to mělo Red Bullu nabídnout skvělou marketingovou příležitost pro jejich domácí závod v DTM.

Nebylo by to poprvé, co měl Red Bull top jezdce z jiné kategorie jako součást své jezdecké sestavy DTM. Začátkem tohoto roku se devítinásobný šampion WRC Sebastien Loeb připojil k provozu AF Corse v Portimau, kde byl Cassidy nedostupný kvůli střetu s jeho závazky ve Formuli E.

Kdyby se plán s Hertou uskutečnil, nebyl by to jeho první start s vozem GT. Americký jezdec má za sebou sedm startů s BMW v IMSA SportsCar Championship a při svém debutu na 24 hodinovce v Daytoně v roce 2019 vyhrál ve své třídě.

Tereza Černá

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

14 hodinami ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

15 hodinami ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

1 týdnem ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

1 týdnem ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

1 týdnem ago