DTM

Theo Oeverhaus: První pilot DTM Trophy, co dostane příležitost v DTM

DTM Trophy vzniklo s cílem vychovávat mladé jezdce pro německý šampionát cestovních vozů, ovšem doposud nikdo z nižší série nebyl povýšen. Na Nürburgringu se to ale změní. Do BMW týmu Walkenhorst Motorsport se posadí Theo Oeverhaus.


Němec debutoval v juniorském seriálu DTM Trophy minulý rok, přičemž skončil na solidním šestém místě a momentálně mu patří průběžná třetí příčka s jedním triumfem a jedním druhým místem na kontě.

17letý mladík si na konci srpna odbude svoji premiéru v DTM, jelikož nastoupí na start coby host ve třetím voze týmu Walkenhorst Motorsport. Kromě toho, že tak bude vůbec prvním jezdcem, který si okusí závodění v DTM, tak se stane nejmladším účastníkem v historii. Překoná rekord Pascala Wehrleina.

„Jsem velmi šťastný za příležitost a důvěru DTM, že budu moci startovat jako nejmladší jezdec v historii. Bude to pro mě náročný víkend, protože budu startovat také v DTM Trophy. Nicméně, těším se na to, až ukážu, jak dobře můžete postoupit z juniorských sérií BMW M3 Cup a DTM Trophy do nejvyšší třídy, DTM. Velké díky patří Walkenhorst Motorsport, kteří mě podporují jak v DTM Trophy, tak v DTM.”

U týmu z Melle u Osnabrücku doplní Estebana Mutha a Marca Wittmanna.

Zástupce značky Martin Tomczyk pro oficiální portál šampionátu uvedl: „Pro hostující start bylo důležité, že Theo přinese do auta trochu zkušeností, což nedávno dokázal při vytrvalostním závodě ve Spa. Líbí se mi, jak se vyvíjí. Během krátké doby se Theo osvdčil v BMW Trophy v kombinaci s BMW M2 Cupem a nyní dostane šanci ukázat svůj um v DTM. To je přesně vývoj, který si u mladých jezdců přeji. Také si myslím, že synergie, které tým na platformě DTM využívá, je skvělá.”

„Jako tým jsme na to hrdí a je nám velkým potěšením, že můžeme Thea tak úspěšně doprovázet od motokár až po DTM. Jsem moc zvědavý, jak si povede ve svém prvním závodě ve sprintu GT3. A samozřejmě doufám, že v budoucnu uvidíme na unikátní platformě DTM více mladých talentů a že můžeme být součástí úspěšného příběhu,” uvedl manažer stáje Niclas Königbauer.

Redakce

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

3 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

3 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

1 týdnem ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago