ADAC GT

Dinamic Motorsport čeká debut v ADAC GT Masters

Úroveň zájmu o ADAC GT Masters zůstává vysoká. Dinamic Motorsport bude nejnovějším týmem, který debutuje v německém šampionátu GT, když se představí jako host v pátém kole sezóny. Italský tým nastoupí s Klausem Bachlerem a Adrienem De Leenerem s Porsche 911 GT3 R v devátém a desátém závodě, které jsou součástí Family & Friends Festivalu na DEKRA Lausitzring.


Tým ze severní Itálie založil v roce 2011 Maurizio Lusuardi, od té doby závodí především v pohárech Porsche jedné značky. Dinamic Motorsport debutoval v GT World Challenge v roce 2019 a je aktivní také v sérii 24H. Tým nyní může přidat ADAC GT Masters na seznam nejlepších sérií, ve kterých v průběhu své historie začal.

„Budeme mít příležitost seznámit se s řadou a získat cenná data. Kromě toho také zvažujeme možné zapojení v roce 2023,“ říká manažer týmu Giuliano Bottazzi.

Tým si pro svůj hostující start na DEKRA Lausitzring vybral dva zkušené jezdce ADAC GT Masters. Jak Klaus Bachler, tak Adrien De Leener již jezdili v německém šampionátu GT a mohou se ohlédnout za téměř 150 závody mezi nimi.

„V první řadě se opravdu těším na jízdu v ADAC GT Masters, a zejména na start s Dinamic Motorsport a po Klausově boku. V roce 2018 jsme si společně užili několik dobrých výsledků. Jako vždy bude standard opozice v tomto šampionátu velmi silný, protože kvalita týmů a jezdců je prvotřídní,” říká Adrien De Leener.

„Toto je první vystoupení v ADAC GT Masters pro Dinamic Motorsport a tým se na svůj debut pečlivě připravuje. Klaus už letos jezdil na nových pneumatikách Pirelli, takže bychom měli mít pro víkend dobrý základ. Uděláme, co bude v našich silách, abychom z této příležitosti vytěžili maximum a dosáhli dobrého výsledku pro tým.“

Jiří Košta

Recent Posts

Estre, Lotterer a Vanthoor potřebují k zisku titulu pouhých pět bodů

Porsche Penske 6 vede už od prvního závodu letošní sezony, jelikož jezdci v Kataru zvítězili.…

4 dny ago

Porsche Penske 6 slaví druhé letošní vítězství ve FIA WEC

Lídři šampionátu odjíždějí z Japonska s plným počtem bodů. Estre, Lotterer a Vanthoor ovládli předposlední…

4 dny ago

Pepper a Wittmann kritizují Rasta, komisaři ale trest nedali

Tovární jezdec Lamborghini Jordan Pepper reagoval na Reneho Rasta po jejich kolizi v nedělním závodě…

2 týdny ago

Mercedes se po roce dočkal vítězství v závodě DTM!

Luca Stolz vrací slávu Mercedesu. Němec přivezl značce vítězství na Sachsenringu poté, co startoval jako…

2 týdny ago

Jack Aitken vítězí na Sachsenringu

Britský pilot Jack Aitken zvítězil na Sachsenringu po startu z pole position. Stupně vítězů doplnili…

2 týdny ago

Jules Gounon se vrací do WEC pro Fuji

Jules Gounon se vrátí do sestavy hypercarů FIA WEC příští týden pro 6h Fuji, kde…

2 týdny ago