ADAC GT Masters míří na Nurburgring

ADAC GT Masters míří na Nurburgring

 
  

Čtvrtý závodní víkend, z celkových sedmi, německého šampionátu ADAC GT Masters míří tento víkend na Nürburgring. Ve vedení šampionátu je Jusuf Owega s vozem Audi ale také Ayhancan Güven a Christian Engelhart s vozem Porsche. Obě posádky mají stejný počet bodů, který je 70.


Hned za top desítkou v celkovém pořadí šampionátu je duo Jules Gounon a Fabian Schiller, kteří dominantě vyhráli druhý závod sezony na Oscherslebenu. Byť jsou v šampionátu až dvanáctí, tak na lídry stahují pouhých 21 bodů. 

Jejich minulý víkend na Zandvoortu nebyl příliš bodově přínosný. Z prvního závodu byli nuceni odstoupit po kolizi a ve druhém dojeli na sedmém místě. 

„S výkonem v Zandvoortu jsem nebyl spokojený. Ve druhém závodě jsme získali dobré body díky stíhací jízdě, ale výkon v kvalifikaci nebyl takový, jaký jsem očekával a co jsem chtěl. Takže musíme tvrdě pracovat jako tým, abychom se odrazili na Nürburgringu zpět,” sdělil Jules Gounon exkluzivně pro True Racing. 

,,Našli jsme nějaké věci, které na autě nebyly úplně v pořádku, takže do Nürburgringu vkládám dobré naděje, protože je to už opravené. Šampionát ještě není daleko, takže bychom se měli soustředit. Důkladně jsme analyzovali, co se stalo na Zandvoortu, a doufáme, že se můžeme vrátit tam, kde chceme být, jako na Oscherslebenu.”

V úvodním víkendu na Oscherslebenu předvedli Gounon a Schiller neuvěřitelné tempo. Na Red Bull Ringu a na Zandvoortu ale nedokázali bojovat vpředu. Jules však věří, že na Nürburgringu mohou opět bojovat o výhry a podia. 

„Cílem pro Nürburgring je být vpředu. V průběžném pořadí šampionátu jsme daleko, na 12. místě, ale na lídra ztrácíme jen 21 bodů. Ještě není nic hotovo, stále můžeme hrát v tomto šampionátu. 

Ale na druhou stranu nemůžeme mít znovu víkend jako Red Bull Ring nebo Zandvoort, jinak ztratíme šanci na šampionát. 

Naším cílem s Fabianem je mít velmi silný víkend, vrátit se do boje o mistrovský titul, a to začne dobrou kvalifikací, protože v GT Masters je těžké předjíždět. Doufejme tedy, že budeme mít dobrou kvalifikaci, auto, se kterým jsme spokojeni a dobrou spolupráci s našimi týmovými inženýry. Předvedeme našemu týmu dobrou show a vrátíme se zpět do boje o  šampionát.”

Čtvrtý závodní víkend ADAC GT Masters na Nürburgringu proběhne už tento víkend, 5-7.8. Stále ještě není rozhodnuto, protože mezi prvními 12 místy v průběžném pořadí je pouhých 21 bodů. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »