DTM

Ayhancan Güven by si zasloužil další šanci v DTM, říká šéf týmu Red Bull AF Corse

Šéf týmu Red Bull Ferrari DTM Ron Reichert řekl, že byl opravdu ohromen výkonem náhradního jezdce Ayhancana Güvena na Norisringu a věří, že si zaslouží další příležitost.


Juniorský jezdec Porsche se objevil v DTM s týmem AF Corse na Norisringu, zatímco běžný jezdec Nick Cassidy byl ve službě formule E v Marrákeši při střetu obou šampionátů.

Navzdory tomu, že nikdy předtím nezávodil s Ferrari, byl dvojnásobný šampion francouzského Carrera Cup, Güven, v obou závodech druhý nejrychlejší. Ve své kvalifikační skupině a ve druhém závodě skončil sedmý.

„Jsem opravdu ohromen. Pokud je tu někdo, koho jeho výkon tento víkend nezaujal, pak jsem opravdu překvapen, odvedl skvělou práci.

Bylo opravdu působivé pracovat s Ayhancanem, byl opravdu motivovaný, vždy se snažil najít další informace, jak se zlepšit, jak se co nejlépe připravit a vyplatilo se.

Odvedl dobrou práci a ukázal, že má velký talent. Myslím, že po tomto víkendu ho má hodně lidí na radaru a nakonec je to pro mě jezdec, kterého také rád potkám na trati, pokud bude v jiném autě, protože vím, že bude vždy závodit fér. Ten chlap si zaslouží být v dobrém autě.” sdělil šéf týmu Red Bull AF Corse, Rob Reichert, po konci druhého závodu.

Fraga vysvětlil, že provedl změny v nastavení pro nedělní kvalifikaci poté, co se v sobotu nemohl udržet Güvena, a uvedl to dobře tím, že získal pole position, kterou proměnil ve vítězství.

K debitu Güvena se Fraga vyjádřil po skončení víkendu: „Je opravdu rychlý, myslím, že na některé lidi udělal dojem, ale už jsem věděl, že je to dobrý jezdec.

On bojoval s Dylanem Pereirou, jezdcem, který byl minulý rok mým týmovým kolegou ve WEC, který je opravdu dobrý. Na trati jel opravdu dobře, dělal něco jiného než já.

Je dobré mít někoho rychlejšího po vašem boku, protože se s ním můžete učit. Takže si myslím, že kdyby v sobotu kvalifikoval mé auto, byl by o něco lepší. Je opravdu rychlý a možná ho tu v budoucnu uvidíme.”

Güven netajil, že by rád dostal další šanci v DTM, ale zároveň uznal, že tuto sezonu to je velice nepravděpodobné. 

Také zdůraznil, že místo u Porsche je jeho prioritou. „Myslím, že letos už nebudu mít žádné další šance, protože Cassidy nebude mít žádné další střety s formulí E. Ale chci se vrátit do DTM. Myslím, že to bude možné příští rok.

Nemám ponětí, jak a kde, ale příští rok chci jet DTM. Tohle je určitě můj sen.

Snažil jsem se předvést dobrý výkon a ukázat všem, že jsem schopen dělat DTM, mohu být nahoře a myslím, že jsem to tento víkend ukázal. Takže jsem šťastný a těším se, až se vrátím.“

Tereza Černá

Recent Posts

Bortolotti, van der Linde, a Engel: Kdo získá titul v DTM?

Dramatický závěr napínavého závodu o titul DTM: Tento víkend (18. až 20. října) bude Hockenheimring…

3 dny ago

Auer a Engel jsou šampióny GT World Challenge Europe Sprint Cup

Lucas Auer a Maro Engel to zvládli. Dvojice továrních pilotů Mercedesu porazila tým WRT s…

5 dny ago

Gounon a Götz vítězí v deštivém závodě

Jules Gounon a Maxi Götz se konečně dočkali. Pro svůj tým Boutsen VDS totiž přivezli…

5 dny ago

Mercedes zvažuje vstup do Hypercars, Lamborghini naopak odchod

I přes veškerý vzdor vůči vstupu do třídy Hypercar ve WEC, Mercedes ho přeci jen…

2 týdny ago

Madpanda Motorsport končí partnerství s Mercedesem

Madpanda Motorsport, privátní tým, který závodil posledních několik let s Mercedesem AMG GT3 Evo v…

2 týdny ago

DTM odhaluje kalendář pro 2025

ADAC zveřejnil kalendář DTM pro příští sezonu. Místa konání a jejich pořadí se nemění, sezona…

2 týdny ago