Speed Monkeys nasadí dva vozy pro ADAC GT4 Germany

Speed Monkeys nasadí dva vozy pro ADAC GT4 Germany

 
  

ADAC GT4 Germany opět roste: Od závodu na Circuit Zandvoort v Nizozemsku vstoupí tým Speed ​​​​Monkeys do série se dvěma Aston Martin Vantage GT4.


„ADAC GT4 Germany je opravdu skvělá a zajímavá závodní série. Už jsme absolvovali dva hostující starty s Porsche v roce 2021 a cítili jsme se opravdu pohodlně. Nyní program dále rozšiřujeme a rádi bychom se v šampionátu prosadili dlouhodobě,“ vysvětluje šéf týmu Christian Bracke.

Čtyři jezdci pro víkend na okruhu Zandvoort již byli stanoveni. Paul-Aurel König a Konstantin Lachenauer sdílejí Aston Martin. Oba mladíci již dosáhli velkého úspěchu v roce 2022. Při zahájení sezóny ADAC GT4 Germany vyhrál König nedělní závod na Allied-Racing Porsche. Bylo to jeho druhé vítězství v sérii. Lachenauer triumfoval v prvním závodním víkendu evropské série GT4 v italské Imole a aktuálně vede průběžné pořadí šampionátu v evropském šampionátu.

„Ačkoli je ADAC GT4 Germany extrémně vyrovnané, rádi bychom s tímto duem bojovali o vítězství v Zandvoortu. Paul je mladý pilot, který již ukázal svůj velký potenciál. Dobře zná ADAC GT4 Germany. Chceme ho vybudovat a rozvíjet jako závodního jezdce. S Konstantinem Lachenauerem má po svém boku absolutní top hvězdu. Počítám Konstantina mezi nejlepší jezdce GT4 na světě,“ řekl Bracke.

Sesterský vůz budou v Zandvoortu řídit Jacob Riegel a Marc de Fulgencio. Oba už stáli na startu v roce 2021 v ADAC GT4 Germany a chystají se tedy také sériový comeback.

Po comebacku v Zandvoortu bude tým Speed ​​​​Monkeys pokračovat v ADAC GT4 Germany.

„Chceme bojovat po celý zbytek sezóny 2022. Vůz Königa a Lachenauera je na to již připraven. Momentálně jsme ve fázi plánování druhého vozu. Zde chceme vyzkoušet některé ovladače s ohledem na rok 2023. Protože pak chceme závodit celou sezónu ADAC GT4 Germany se dvěma Aston Martiny.”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »