König dokončí sezonu ADAC GT4 Germany s Astonem Martin

König dokončí sezonu ADAC GT4 Germany s Astonem Martin

 
  

Paul-Aurel König zakončí německou sezónu 2022 ADAC GT4 ve Speed ​​​​Monkeys s Astonem Martin Vantage GT4.


Ještě před začátkem sezóny bylo plánováno, že Paul-Aurel König bude startovat s vozem Aston Martin Vantage GT4 v ADAC GT4 Germany. Zpožděná dodávka britského sportovního vozu zmařila mladíkovi plány. Jako alternativní program absolvoval König první dva závodní víkendy s Porsche od Allied Racing.

Nyní je však Aston Martin dodán a König bude moci s vozidlem řídit po zbytek sezóny. Vantage GT4 používá tým Speed ​​​​Monkeys z Essenu, který již nasbíral v segmentu GT4 mnoho zkušeností v různých závodních sériích.

Šéf týmu Speed ​​Monkeys Christian Bracke se těší na spolupráci s Paulem-Aurelem Königem: „Paula jsme měli na očích od posledních dvou závodů v roce 2021 v ADAC GT4 Germany, kde třikrát skončil na stupních vítězů. Jsem rád za Pavlovu důvěru.“

König bude sdílet vozidlo s Konstantinem Lachenauerem ze Švýcarska. Lachenauer také startuje s Astonem Martin v evropské sérii GT4, kde vyhrál oba závody na zahájení sezóny v Imole a aktuálně vede tabulku.

Paul-Aurel König dokázal vyhrát závod na zahájení německé sezóny ADAC GT4 v Oscherslebenu. Spolu s devatenáctiletým Švýcarem vytvoří 17letý Niedersache pohotové jezdecké duo. Cílem obou jezdců je v průběhu sezóny bojovat o další vítězství a přední pozice a prosadit se mezi nejlepšími příčkami ADAC GT4 Germany.

Paul-Aurel König začal svou závodní kariéru v závodě GTC dříve, než se dokázal propracovat do ADAC GT4 Germany. Z osmi startů v šampionátu ADAC GT4 dokázal vyhrát dva. Na stupních vítězů stál i v dalších dvou závodech. V roce 2021 získal první a jediné vítězství stuttgartského výrobce sportovních vozů v německém ADAC GT4.

Šéf týmu Allied Racing Jan Kasperlík lituje odloučení od 17letého mladíka: „Potkal jsem Paula, když mu bylo 16, a od začátku jsem byl přesvědčený, že z něj může vyrůst velmi silný jezdec GT4 i přes nedostatek motokárového tréninku. Dokázal to v minulých závodech. Tento vývoj sleduji se slzami a slzami v očích. Škoda, že za nás šampionát nedokončí, ale na druhou stranu mi to zase ukazuje, že naše juniorská akademie je pro mladé talenty správné rozhodnutí.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »